Novak po 1300 dirkaških kilometrih sklenil sezono '12

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Z Večerom prvakov, tradicionalno zaključno prireditvijo nacionalne krovne zveze za avtošport AŠ2005, se je končala letošnja slovenska avtošportna sezona. To je bilo tudi zadnje letošnje dejanje za Aljošo Novaka in njegovega sovoznika Mateja Čarja.

Z Večerom prvakov, tradicionalno zaključno prireditvijo nacionalne krovne zveze za avtošport AŠ2005, se je končala letošnja slovenska avtošportna sezona.
 

To je bilo tudi zadnje letošnje dejanje za Aljošo Novaka in njegovega sovoznika Mateja Čarja.

1EDBA172-B3BA-11E1-B674-540A66B94067Za Novakom in Čarjem, ki sta letos prvič odpeljala celotno sezono s Škodo Fabio R2, je dolga in raznovrstna sezona. V njej sta odpeljala enajst relijev, kar predstavlja okrog 1300 dirkaških kilometrov. Uspešno sta zaključila 81 hitrostnih preizkušenj, na dveh pa cilja nista videla. Vozila sta tako po asfaltu kot v zaključku sezone tudi makadamu.
 
Najpomembnejši rezultat letošnje sezone je drugo mesto v pokalu Mitropa, v katerega je Novak stopil prav zavoljo pridobivanja izkušenj z raznovrstnih relijev. V slovenskem državnem prvenstvu je v diviziji II, kjer so vozili vsi dirkalniki s pogonom na sprednji par koles, osvojil četrto mesto. Po prvi sezoni z dirkalnikom razreda R2 so to zagotovo dosežki, ki pričajo o kakovostni rasti 20-letnega dirkača.
 
“Za našo ekipo, v kateri gredo zasluge in zahvale prav vsem članom, je bila sezona zelo uspešna. Z Matejem sva vozila konstantno in dosegla tudi nekaj posamičnih zelo dobrih časov. V močni konkurenci divizije II so bili najhitrejši časi na posameznih HP zagotovo dober pokazatelj, da sva sposobna naslednje leto doseči še več. Ne gre pozabiti, da sem v primerjavi s tekmeci precej mlajši in da moj čas prihaja le s trdim delom in še več dirkaškimi kilometri. Že zdaj se veselim nove sezone,” je ob koncu leta dejal Aljoša.