Nova Octavia Combi kmalu v Sloveniji

Aktualno, Novosti, Saloni

Škoda z novo Octavio Combi nadaljuje modelsko ofenzivo. Octavia Combi navdušuje s prostornostjo, novim dizajnom, funkcionalnostjo, inovativnimi varnostnimi in komfortnimi sistemi, varčno porabo goriva, številnimi ‘Simply Clever’ rešitvami in za Škodo značilnim razmerjem med ceno in vrednostjo. Nova Škoda Octavia Combi je 90 mm daljša in 45 mm širša od svoje predhodnice. Medosna razdalja je […]

Škoda z novo Octavio Combi nadaljuje modelsko ofenzivo. Octavia Combi navdušuje s prostornostjo, novim dizajnom, funkcionalnostjo, inovativnimi varnostnimi in komfortnimi sistemi, varčno porabo goriva, številnimi ‘Simply Clever’ rešitvami in za Škodo značilnim razmerjem med ceno in vrednostjo.

skoda octavia combi 2013Nova Škoda Octavia Combi je 90 mm daljša in 45 mm širša od svoje predhodnice. Medosna razdalja je večja za skoraj 11 cm. Rezultat: novi najboljši podatki v kategoriji prostor in prostornost. “Naša Škoda Octavia Combi ponuja potnikom na zadnjih sedežih kar 73 mm kolenskega prostora, kar pomeni izjemno veliko prostora za noge – več kot katerikoli drug model v tem segmentu. Tudi prtljažnik Combija je s prostornino 610 litrov največji v tem razredu,” je povedal dr. Frank Welsch, Škodin direktor tehničnega razvoja. Če podremo zadnjo sedežno klop, se prostornina prtljažnika poveča na zavidljivih 1.740 litrov. Seveda pa ne gre pozabiti številnih ‘Simply Clever’ detajlov: poleg opreme, ki jo poznamo že iz nove Octavie limuzine, kot so obojestranska podloga za prtljaž­nik, široka ponudba mrež, številni kaveljčki za vrečke ali torbe, koš za smeti, veli­ko odlagalnega prostora za pijačo, nosilec za mobilne naprave, strgalo za led pod loputo za gorivo ali držalo za varnostni brezrokavnik pod voznikovim sedežem, se novi Combi ponaša še z nekaterimi novimi domiselnimi rešitvami: omenimo na primer obešalnik za oblačila ali vzvod za podiranje zadnje klopi iz prtljažnika. Prevoz zelo dolgih predmetov bo olajšal zložljiv sovoznikov sedež. Pod prilagodljivo nastavljivim in spustnim dvojnim prtljažnim dnom lahko shranimo prtljažni rolo in strešni prtljaž­nik. 

Sprednji del vozila je enak kot pri novi limuzini. Jasno strukturirana stranska silhueta nove Škode Octavie Combi temelji na dinamično tekočih linijah. Poleg tega sklenjeno, ostro začrtano stransko grafično podobo markantno poudarja visoka tornado linija. Streš­na linija Octavie Combi se mehko spušča proti zadku in elegantno prehaja v D-stebriček. Zadnje luči segajo daleč v stranski del zadka in predstavljajo točko, v kateri se zaključi tornado linija. Jasno in natančno zasnovan je tudi zadek. Novi Octavii Combi, ki je tudi od zadaj že na prvi pogled značilna Škoda, dajejo pečat zadnje luči v obliki črke C in značilni trikotni elementi na pokrovu prtljažnika. Enako kot limuzina ima tudi Škoda Octavia Combi v vsaki zadnji luči prvič po dva svetlobna pasova v obliki črke C, ki poudarjata grafični učinek.

Asistenčni sistemi, varčni motorji

škoda octavia combi 2013 s straniNova Škoda Octavia Combi je po želji opremljena s sodobnimi varnostnimi asistenč­nimi sistemi, kot so funkcija večnaletnega zaviranja, sistem Front Assistant z mestno funkcijo zaviranja v sili, Driver Activity Assistant (sistem za zaznavanje utrujenosti voznika), proaktivni sistem zaščite potnikov Crew Protect Assistant in sistem Lane Assistant, ki pomaga ohranjati smer na voznem pasu. V primeru prometne nesreče zagotavlja zaščito voznika in potnikov obširen paket pasivnih varnostnih sistemov, ki med drugim vključuje do devet varnostnih blazin.

Na področju udobja skoraj ne moremo govoriti o neizpolnjenih željah – za to so zaslužni številni elektronski komfortni sistemi, ki smo jih doslej poznali samo iz vozil višjih raz­redov. Mednje denimo sodita avtomatsko uravnavanje razdalje v sklopu novega sistema Adaptive Cruise Assistant in asistenca za dolge luči v sklopu sistema Intelligent Light Assistant. Omeniti pa je treba tudi povsem novo generacijo radijskih in radijsko-navigacijskih sistemov.

Novo razviti motorji za Škodo Octavio Combi tretje generacije so do 17 odstotkov varčnejši od prejšnje generacije. V aktualni ponudbi motorjev so štirje bencinski in štirje dizelski motorji; izjemno varčna izvedba GreenLine porabi le 3,4 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov in ima izpust CO2 samo 89 g/km.

V Ženevi 2013 je bila Octavia Combi postavljena prvič tudi s 4×4 pogonom, ki je na novo razvi­t, in s 5. generacijo sklopke Haldex.