Prvi v seriji Nismo bo Nissan Juke

Aktualno, Novosti

S prihodom na trg Jukea Nismo, prvega izmed avtomobilov nove posebne ponudbe Nissana, je Nismo končno prispel v Evropo. Nismo je blagovna znamka Nissana, ki bo pomenila najbolj športne modele. Z zasnovo, izhajajočo z dirkališča, izjemnimi zmogljivostmi in dovršeno vodljivostjo je edinstvena DNA avtomobilskega športa Nisma dodala povsem novo razsežnost pionirju v razredu komparktnih crossoverjev. […]

Nissan Juke Nismo

S prihodom na trg Jukea Nismo, prvega izmed avtomobilov nove posebne ponudbe Nissana, je Nismo končno prispel v Evropo. Nismo je blagovna znamka Nissana, ki bo pomenila najbolj športne modele. Z zasnovo, izhajajočo z dirkališča, izjemnimi zmogljivostmi in dovršeno vodljivostjo je edinstvena DNA avtomobilskega športa Nisma dodala povsem novo razsežnost pionirju v razredu komparktnih crossoverjev.

Prepričljivo moč uveljavljenemu Nissanovemu 1,6-litrskem motorju z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom zagotavlja inovativnost, ki je bila uporabljena in dokazana pri učinkovitem pogonu inovativnega dirkalnika Nissan DeltaWing. Z namensko izdelanim paketom aerodinamičnih dodatkov in prilagojenimi elementi podvozja omogoča Juke izjemno izkušnjo v vožnji. Obe različici, tako tista z izključno sprednjim pogonom in ročnim šeststopenjskim menjalnikom kot tudi različica s pogonom na vsa kolesa in menjalnikom CVT s sedemstopenjskim ročnim upravljanjem, imata elemente notranjosti, ki so bili navdahnjeni z dirkaškim avtomobilskim športom in oplemeniteni z inovativnimi tehnologijami.

Nissan Juke Nismo

Andy Palmer, podpredsednik Nissana, zadolžen za globalno produktno načrtovanje, pravi: »Z Nismom sta inovativnost in navdušenje dostopna vsem. Tudi zato je Juke, kot izjemno uspešen in cenjen kompaktni crossover, posebej primeren za uvajanje tovrstne ponudbe. Z izjemno vsebino in obliko, ki sta skladni s pričakovanji kupcev v vsej Evropi, je predstavljal logično izbiro strokovnjakov za dokazovanje strokovnosti dizajna, inženiringa in individualizacije.«

V primerjavi z izhodiščnim Nissan Jukeom je še največ vidnih sprememb doživel nižji in bolj agresivni sprednji del. Izhodiščna oblika spodnjega sprednjega dela s petimi polkrožnimi izrezi je bila raztegnjena vodoravno in zamrežena. Sočasno so bile meglenke zamenjane z novimi, tankimi dnevnimi lučmi z LED diodami, pozicioniranimi iznad novih tankih odprtin za zrak ob strani večje maske motorja.

Ključni del DNA zasnove Nisma je visoka stopnja individualizacije, saj lahko kupci povsem osebnostno, individualno opremijo avtomobil. Na voljo so široke nalepke za streho, ki potekajo po sredi od pokrova motorja do zadnjega spojlerja. Stranske nalepke od sprednjih vrat do zadnjega dela poudarjajo vpadljive boke tega avtomobila velikih zmogljivosti in si jih je prav tako mogoče omisliti za doplačilo. Nalepke so na voljo v enakih treh barvah kot celoten avtomobil, kar omogoča lastniku, da izbere kontrastno barvno kombinacijo zunanjosti ne glede na njeno barvo. 

Motorji in različice

Motor ima v primerjavi z izhodiščno različico DIG-T povečano največjo moč s 140 kW (190 KM) na 147 kW (200 KM) in največji navor z 240 Nm na 250 Nm; ne da bi bil dražji oziroma ne da bi se zmanjšala njegova učinkovitost ali povečali njegovi ogljični izpusti. Različica 2WD z ročnim šeststopenjskim menjalnikom pospeši od nič do 100 km/h v 7,8 sekundah in doseže največjo hitrost 215 km/h. Ob tem znaša njena kombinirana poraba goriva 6,9 l/100 km z izpustom 159 g CO2/km, kar sta enaki vrednosti kot pri izhodiščni, manj zmogljivi različici Juke DIG-T. Različica 4WD s samodejnim menjalnikom CVT pospeši od nič do 100 km/h v 8,2 sekundah in doseže največjo hitrost 200 km/h. Zanjo velja vrednost kombinirane porabe 7,4 l/100 km in izpust 169 g CO2/km.