Nissan Juke Nismo Concept

Aktualno, Novosti

Nissan je napovedal svojemu športnemu oddelku Nismo obetajočo prihodnost in novo razsežnost delovanja. To odkriva tudi njegova najnovejša stvaritev Nissan Juke Nismo Concept, ena izmed zvezd letošnjega Tokyo Motor Showa…

Nissan je napovedal svojemu športnemu oddelku Nismo obetajočo prihodnost in novo razsežnost delovanja.

059A5624-36A4-11E1-B6A6-898366B94067To odkriva tudi njegova najnovejša stvaritev Nissan Juke Nismo Concept, ena izmed zvezd letošnjega Tokyo Motor Showa, posebej otipljiva in prepričljiva zamisel o podobi premijske športne različice uspešnega kompaktnega crossoverja.

Ustvarjen z mislijo biti prepričljiv za ljubitelje zmogljivih avtomobilov je Juke Nismo Concept, avtomobil izjemne osebnosti, ki izvirno združuje agilnost kompaktnega avtomobila, odzivnost kupeja in trdnost SUV.

inset

Nismo je ustvaril nižji, hitrejši in dramatičnejši Nissan Juke

▪ Nissan Juke Nismo Concept omogoča vpogled v prihodnost Nismo
▪ Namensko razviti dodatki zunanjosti večajo izraznost in aerodinamično učinkovitost
▪ Večja moč predelanega motorja
▪ Utrjeno podvozje in večja kolesa za še boljšo vodljivost
▪ Vpadljivo športna notranjost
▪ Zaključki in celostna izvedba v prepoznavnih barvah Nismo

»Globalni prodajni uspeh Nissan Juke neizpodbitno dokazuje, da si kupci želijo drugačnost,«pravi Andy Palmer, podpredsednik Nissan Motor Co., Ltd. »Juke Nissmo Concept dviguje zamisel na višjo raven, saj je poln energije, prepoznaven ter izjemno privlačen in zapeljiv.«

V prepoznavnih Nismo barvah biserno bele zunanjosti z rdečimi zaključki, se Juke Nismo Concept postavlja s prilegajočimi se dodatki zunanjosti, ki so jih zasnovali specialisti Nismo za aerodinamiko, z dirkaškim znanjem iz izkušnjami.

Tako kot pri dirkalnikih dodatki zunanjosti Juke Nismo Concepta, niso zasnovani in izdelani le zato, da bi večali prepričljivost in zapeljivost podobe, marveč zaradi večanja učinkovitosti. Med nove dele avtomobila sodijo še spremenjena sprednji in zadnji odbijač, širši blatniki ter širše stranske obrobe.

Nova je tudi maske motorja. Zadnji strešni spojler je nadgrajen s stranskimi deli, za večanje učinkovitosti nadzora in usmerjanja zračnih tokov. Novi sta tudi ohišji zunanjih vzvratnih ogledal, ki večata aerodinamično učinkovitost avtomobila, saj zmanjšujeta efekt vzgona, ne da bi bil ob tem povečan zračni upor.

Tako je povečana površina s katero pnevmatike nalegajo na podlago, povečan je torej oprijem koles, kar dodatno izpostavljajo slogovno skladna, nova 19-palčna platišča iz lahke litine.

Vsekakor posegi strokovnjaki Nismo niso mogli obiti podvozja. To je nižje in trše, kar je bilo zagotovljeno z elementi zajetimi v obsežnem katalogu ekskluzivnih sestavnih delov Nismo. Prav tako so povečane zmogljivosti 1,6-litrskega motorja, z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom.

Nismo duh je prisoten tudi v notranjosti študijskega avtomobila. Posebni dodatki so skladni s pričakovanjem voznika glede podobe, zvoka in občutka ob dotiku, kar posebej velja za stopalke, volanski obroč, merilnike, prestavno ročico in obloge vrat. V vožnji se vse skupaj izkaže z večjo neposrednostjo. Zmogljivosti, podobno kot rdeče osvetljeni kazalci merilnikov, dodatno izpostavljata usnjena školjkasta sedeža.

Zaznavanje izjemne kakovosti športne notranjosti je povečano z nekoliko temnejšimi odtenki barv večjih površin, ob tem, ko je sredinska konzola, zasnovana v slogu posode za gorivo motocikla, kovinske barve, kar dodatno izpostavlja zmogljivostno prepričljivost študijskega avtomobila.