Renault Latitude dCi 3.0 V6 Initiale

Renault, Testi

V prvi polovici novembra 2011 smo imeli na testu vozilo višjega – poslovnega – razreda Renault Latitude s 3,0-litrskim dizelskim pogonskim agregatom dCi ter 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Oprema najvišjega nivoja se je…

Tudi Renault je moral poseči v razred vozil, ki je rezerviran za vozila kot so BMW serije 5, Mercedes-Benz razreda E ali Audi A6.

 
Francozi so pripravili model z imenom Latitude, a za pripravo porabili le malo časa. Latitude namreč v originalni izvedbi sliši na ime Samsung SM5 in je že uveljavljen na azijskem trgu. Renault, ki je lastnik Samsunga, je torej enako kot pri Koleosu v veliki meri le nadel svojo značko in preuredil opremo z mislijo na evropskega kupca.
 
3A2E45E2-3570-11E1-81D5-898366B94067
 
71710C76-35E1-11E1-90DD-898366B94067Ogromna limuzina se s svojimi skoraj petimi metri po zunanjih in notranjih merah brez težav primerja s konkurenco. Prostornost je na zadovoljivi ravni, saj se bodo potniki tudi na daljših potovanjih počutili udobno. Le v dinamični vožnji bosta voznik in sovoznik pogrešala več stranskega oprijema, medtem ko jih bo v drugi usnjeni sedežni vrsti prestavljalo sem ter tja. Nekoliko močan masažni sedež pa bo zagotovo godel voznikom, ki so veliko na poti … največ pa so na poti ravno poslovni uporabniki na katere cilja Latitude, ki v celoti gledano le ne doseže visokega nivoja prestiža konkurence ali vsaj svojega “predhodnika” modela Vel Satis.
 
5E725B98-35E1-11E1-A396-898366B94067Z bogato opremo bo Latitude nedvomno prepričal predvsem ljubitelje in poznavalce vozil Renault, a težko tiste, ki imajo večletne izkušnje z vozili, ki so že v osnovi dražji za dobrih deset ali več tisoč evrov. Vsekakor pa se bo lahko voznik pred svojimi poslovnimi partnerji pohvalil s številnimi uporabnimi in razvajajočimi dodatki, kot je recimo samodejna tri-področna klimatska naprava. V kolikor poslovnih potnikov to ne bo prepričalo, jih bo zagotovo raznežil osvežilec zraka + ionizator. Izmed najbogatejše opreme pri vozilu Latitude, ki sliši na ime Initiale, je vredno omeniti še sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj skupaj z uporabno kamero, ogrevana prednja sedeža, navigacijsko napravo in bi-xenonska žarometa.
 
7A55274A-3182-11E1-824F-898366B94067Kakršen je bil testen Latitude pa bo navdušil marsikoga še s pogonskim agregatom, saj se je pod motornim pokrovom skrival dizelski V6 s prostornino treh litrov in močjo 177 kilovatov. Še toliko bolj navdušujoč je podatek navora, ki ga ta Latitude premore za kar 450 Nm. V sodelovanju s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom Latitude ponudi odlično opcijo za vse, ki želijo udobno potovati z dovolj navora za nenadna prehitevanja. Menjalnik pri tem prestavlja tekoče in hitro. Negativna stran te kombinacije je seveda poraba, ki je na testu znašala približno dobrih devet litrov dizelskega goriva na sto prevoženih kilometrov. Dobre konje je pač potrebno veliko hraniti.
 
Kljub temu, da želi Latitude po merah konkurirati sveti nemški trojici je razumljivo, da mu zaradi bistveno nižje cene in posledično manj ponujene ekstravagance in luksuznosti to ne uspeva. A poglejmo z drugega zornega kota, Latitude je zelo soliden posloven avtomobil za ugodno ceno. Navdušil pa bo predvsem racionalne kupce, ki jih pa res v tem segmentu vozil navkljub krizi ni na pretek.
 
S foruma…

V prvi polovici novembra 2011 smo imeli na testu vozilo višjega – poslovnega – razreda Renault Latitude s 3,0-litrskim dizelskim pogonskim agregatom dCi ter 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Oprema najvišjega nivoja se je imenovala Initiale. Vsa vprašanja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili na našem forumu Avtomobilizem in F1 v temi: Na testu: Renault Latitude Initiale dCi 3.0 V6.

Vprašanje uporabnika auča: Kaj češ s tako močnim motorjem?
Odgovor: S tako velikim in močnim motorjem se voziš udobneje, saj so prehitevanja zaradi velike količine navora bistveno lažje opravilo. Doseganje avtocestnih hitrosti okoli 130 km/h pa je netežavno in tekoče brez odvečnega ropota in “matranja” avtomobila. Pri tem Latitudu pomaga hiter in tekoč menjalnik, ki je boljši kot tisti pri testnem vozilu Hyundai i40.
 
Vprašanje uporabnika oknarf: Kako se sedi zadaj?
Odgovor: Zadaj se lahko prostor Latituda primerja z limuzinami kot so Audi A6, BMW serije 5, Mercedes-Benz E, ipd… Sedi se prostorno in udobno, sicer je uradno dovolj prostora za 3 osebe, vendar menim, da če gre za prevoz poslovnih partnerjev, potem imata več kot preveč udobja dva potnika. Trije bi se že stiskali. V kolikor pa se limuzina uporablja v družinske namene bodo trije otroci povsem zadovoljni s prostornostjo.
 
Vprašanje uporabnika e4t4: Kako pa je kaj s kvaliteto izdelave, posebej notranjosti?
Odgovor: V notranjosti Latituda je šibka točka plastika na osrednji konzoli med voznikoma, kot tudi tista pri prestavni ročici, saj je gladka in zeli hitro dovzetna za praske. Pri hitri vožnji se slišijo črički, predvsem nekje zadaj na drugi klopi. Testni Latitude je sicer imel prevoženih že malce čez 35 tisoč kilometrov. Pohvaliti je potrebno zgornji del armaturne plošče, saj je iz usnja in deluje res kvalitetno na dotik. Tudi obloge vrat in sedeži so iz usnja. Zame je pomanjkljivost le ta, da gre za svetlo rjavo usnje, ki se zelo hitro umaže. Sicer pa je predvsem na vratih usnje res kvalitetno vdelano.
 
Vprašanje uporabnika poraba: Kakšna je poraba?
Odgovor: V mestu je povprečna poraba znašala približno 10,5 l/100km, vendar bi bila lahko še nižja, če ne bi podlegel želji po pritiskanju na plin tega velikega motorja. Seveda le do omejitev s pomočjo uporabnega in lahko nastavljivega limitatorja. V mešanem ciklu s približno 70 odstotkov relacijske vožnje pa se je poraba spustila na 9,1 l/100km kar je super za tako močan motor in tako velik ter težek avtomobil.
 
4F4A8630-35E2-11E1-A9CC-898366B94067
_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 3.0 V6 dCi turbodizelski (177 kW/240 KM, 450 Nm) / 6. st. samodejni
Poraba po ECE: 10,0 / 5,7 / 7,2 l (CO2: 188 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 235 km/h / 7,6 sekund
Dolžina / širina / višina: 4897 / 1832 / 1483 mm
Medosna razdalja: 2762 mm
Teža: 1655 kg
Posoda za gorivo: 70 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 475 l
 
Osnovna cena (2.0 16V Expression): 21.900,00 EUR
Cena testnega vozila: 39.900,00 EUR

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine