Nastja: Hyundai Grand Santa Fe. Zapeljala sem ga. Z občutkom.

Blog, Hyundai, Testi

Terenci so v postali modna muha – najhitreje rastoči avtomobilski razred, kjer prevladuje uporabnost. Beseda “terenec” ima čedalje širši pomen. Zakaj? Pred parimi leti, če ne desetletji, so terenski avtomobili veljali za robustne, delavske. Danes je na trgu na voljo toliko različnih primerkov terenskih vozil – od klasičnih robustnih do mestnih, družinskih terencev. Na domovino […]

Terenci so v postali modna muha – najhitreje rastoči avtomobilski razred, kjer prevladuje uporabnost. Beseda “terenec” ima čedalje širši pomen. Zakaj? Pred parimi leti, če ne desetletji, so terenski avtomobili veljali za robustne, delavske. Danes je na trgu na voljo toliko različnih primerkov terenskih vozil – od klasičnih robustnih do mestnih, družinskih terencev.

S Svete Gore pri Novi Gorici

S Svete Gore pri Novi Gorici

Na domovino gledam sedaj drugače. Na čisto pravi “biser pod Julijskimi Alpami”. Točno tako, kot Sloveniji tudi pravijo. Vsakič, ko stopim na domača tla, se zazrem v naravo in malce zasanjam. Prav presenetljivo je, kako začnemo ljudje ceniti stvari, ki nam kar naenkrat niso več dostopne. Ne rečem – tudi pogled na neskončne sipine, “dekorirane” z nenavadmini skalami in skromnim rastjem, je neke vrste čaroben in ima sproščujoč učinek, ne da ne. A pogled na zeleno gozdnato pokrajino, na moj dom, vsekakor zmaga!

“Če boste prenehali razmišljati, česa vse nimate, boste zmogli videti, kaj vse imate.”

Spoznavam, kako pomembno je, da si v tem norem ritmu sodobnega življenja vzameš minutko zase. Trenutek, ko prenehaš hiteti in končno zadihaš. Zame je stik z naravo, športna aktivnost, raziskovanje lepot domače dežele v kombinaciji z cestnimi aktivnostmi prava sprostitvena bomba.

Kot je eden izmed slovenskih pesnikov nekoč zapisal: “Imaš čopiče, imaš barve. Naslikaš raj in se napotiš vanj.”

Jaz, Grand in nepozaben teden.

Vozilo se mi je in slikalo obenem. Ni bilo dneva, ne da bi se kam odpravila. In vsakič, ko sem se podala na pot, se mi nobena pot ni zdela predolga. Slovenija premore toliko lepih kotičkov, da je že greh, če jih ne obiščeš!

Screen Shot slika6_zrcaljena

Barvni odtenek Mystic Beige mu popolnoma pristoji in se tako čudovito zlije z okolico. Kjerkoli že je!

Vsekakor moj stil avtomobila!

Screen Shot slika2_odzadaj

Višji, prostoren in izjemno udoben. Popoln. Terenec? Ah kje pa! Hyundai Grand Santa Fe je po mojem mnenju prej družinski kot pa terenski avto. Višji družinski avto, bi lahko rekli. Idealen za velike družine oziroma tiste, ki so radi “komot”. Z udobnim podvozjem, narejenim tako za dobro vzdrževane ceste kot tudi za slabše, luknjaste oziroma makadamske.

Poraba Grand Santa Fe-ja z 2,2 litrskim dizelskim motorjem se je med testom gibala med 7,7 in 8,1 litra na 100 km. Moja noga je pač, priznajmo, precej lažja od Iztokove – dosegla sem nižjo porabo z večjim in težjim Grande-jem, kot jo je on prejšnje poletje z nekoliko manjšim in seveda lažjim Santa Fe-jem. Poraba je takrat znašala 8,3 litra, če se ne motim. Ženske pač delamo bolj z občutkom, ni kaj…

Kako že poje Janez Zmazek Žan v tisti pesmi: “Janez dela to z občutkom. Z občutkom.”

Podrla sem osebni rekord.

Niti v sanjah si nisem predstavljala, da premorem prevoziti celih 600 km v enem dnevu! “S takim fajn avtom to res ni noben problem!”, sem nekoliko utrujeno za seboj pustila svojo najdaljšo “turo” po Sloveniji doslej. Motor se je z nekaj manj kot 200 konjskimi močmi izkazal za precej umirjenega, kar popolnoma ustreza Grande-jevem stilu – brez divjanja, lepo umirjeno in izletniško.

Kam, ko je pa naša ljuba deželica tako majhna?

20150804_193811  20150804_193528
Odpeljala sem na Koroško, kjer sva s prijateljico raziskale severni del države. Na Koroško k eni izmed tistih kmetij, ki imajo Mizo. Čudežno Mizo. Mizo, ki ti z dvigovanjem nog odgovarja na vprašanja. Verjetno ste že slišali zanjo, kajne?

Hmm… Zanimiva izkušnja, moram reči! Miza se je sicer res dvignila in mi povedala številko meseca, v katerem sem rojena. A prijateljičinega meseca rojstva žal ni uganila. Hoteli sva jo preizkusiti, ali res deluje.

Na najino žalost se je Gospa Miza dvigovala le v prisotnosti lastnice kmetije in za trenutek sem celo pomislila, da jo dviguje ona, lastnica te kmetije… A kdo bi vedel, kakšna čarovnija se skriva v vsem tem?! Je pač ena zanimiva izkušnja, moram reči.

Sem vam pa le dala sedaj idejo za izlet po naši ljubi deželici, kaj?

20150804_180305

“Življenje ti ne more dati radosti, če je sam zares ne želiš. Življenje ti da le čas in prostor, in na tebi je, da ju zapolniš.”

20150803_200251  20150803_201025

Avto je narejen kot nalašč za potepanje. Pa si izletnikovanje privoščimo dovolj pogosto? Koliko lepih krajev! In mi si enostavno ne vzamemo dovolj časa za raziskovanje vseh teh skritih in čarobno lepih kotičkov, ki nam jih ta naša ljuba dežela ponuja! Ali pač?

Zaustavili sva se na okrepčitvi in uživali v lepem razgledu.

Na poti do Velenja

Na poti do Velenja

Tako je. Ob cesti na poti do Velenja sem zagledala belega lepotca, Grande-jevega manjšega bratca Santa Fe-ja. Ni ga zlomka, da se ne bi zaustavila in ju malce primerjala!

20150804_122706  20150804_122455
Ekipa Avto.Over.Net-a je stestirala oba – tako Santa Fe-ja kot tudi njegovo podaljšano različico, Grand Santa Fe-ja. Naj poudarim, da sta bila oba testna lepotca z enakim motorjem, enako opremljena in z enakim menjalnikom.

In? Kakšna je razlika?

Poleg malenkostnih razlik, kot je na primer oblika prednjih in zadnjih luči, se brata razlikujeta v dimenzijah in še najbolj v ceni! Primerjava spodaj je narejena za dizelski izvedenki (2.2 CRDi), polno opremljeni (model IMPRESSION) s 6. stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Nekaj razlik sem “stlačila” v tabelo spodaj:

Santa Fe Grand Santa Fe RAZLIKA
Število sedežev: 5 7 2
Dolžina (mm): 4690 4915 225
Širina (mm): 1880 1885 5
Višina (mm): 1675 1695 20
Teža (kg): 2038 2076 38
Motor, menjalnik: 2.2 CRDi, 145 kW (197 KM), 6-stopenjski samodejni 2.2 CRDi, 145 kW (197 KM), 6-stopenjski samodejni
Cena z vključenimi davki, ampak brez dodatka, ki ga plačate za kovinsko ali mineralno barvo (460 EUR) in pripravo vozila (200 EUR): 45.230 EUR 53.690 EUR 8.460 EUR

V dolžini se razlikujeta za 22,5 centimetra, v širini za pičlih 0,5 in v višini za cela 2 centimetra! Grand Santa Fe je težji za 38 kg in ima vgrajena še dodatna 2 sedeža, ki ju lahko zlahka zložimo in uporabimo prtljažnik v druge namene. Medtem ko je razlika v ceni precejšnja – kar 8.460 EUR!

Taa-daaa! Fotozgodba se nadaljuje…

nastja koledarska slika  nastja grand santa fe AON
Se še spomniš lanskoletnega AON koledarja? Tokrat sem (malo za šalo) pozirala ob Grand-u. Mi paše, kaj! Hmm… Če bo sledilo nadaljevanje koledarja, potem si Grande vsekakor zasluži mesto na njem! Kaj pa jaz – bom še v pravi formi za pred objektiv? …

Kaj pa notranjost?!

Pogrešala nisem ničesar! Vse je v dosegu roke, vse je premišljeno. Tako, kot je naš Iztok pred davnimi leti pisal večinoma le za nemška vozila.

 

V spominu na najine dogodivščine mi bo vsekakor ostal užitek udobne vožnje, noro dobro ozvočenje in čudovit razgled skozi XXL strešno okno, ki je prava poezija za potnike – to preprosto morate preizkusiti!
Ampak resno – zakaj ga pa ne bi na krajši test peljali tudi sami, hmm?

PS: Mene je očaral.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.