Najhitrejša Slovenca na zaprti cesti: Aleks Humar in Florjan Rus

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Aleks Humar je trenutno najboljši voznik relija v Sloveniji, ki skupaj s sovoznikom Florjanom Rusom uspešno igra poker avtomobilske tehnike, nepredvidljivih razmer na hitrostnih preizkušnjah in svoje psihološke pripravljenosti. Reli je šport, ki tako pri aktivnih tekmovalcih kot spremljevalcih vzbuja veliko emocij, strasti in energije. Reli je najbolj kompleksna disciplina avtomobilskega športa, saj poteka na […]

Aleks Humar je trenutno najboljši voznik relija v Sloveniji, ki skupaj s sovoznikom Florjanom Rusom uspešno igra poker avtomobilske tehnike, nepredvidljivih razmer na hitrostnih preizkušnjah in svoje psihološke pripravljenosti.

Reli je šport, ki tako pri aktivnih tekmovalcih kot spremljevalcih vzbuja veliko emocij, strasti in energije. Reli je najbolj kompleksna disciplina avtomobilskega športa, saj poteka na nepredvidljivih in raznovrstnih cestah, kjer se hitro menjajo vremenski pogoji, za nameček pa v avtomobilu poleg dirkača sedi še njegov nepogrešljivi sovoznik. Med njima vlada popolno zaupanje, enako pa velja za vse sodelavce v moštvu. Le tista ekipa, ki nima šibkega člena, lahko postane zmagovalna.

To je tudi vodilo štirikratnega državnega prvaka v reliju Aleksa Humarja, ki je s sovoznikom Florjanom Rusom in renaultom cliom R3 letos zanesljivo osvojil slovensko državno prvenstvo ter s tem še nadgradil svoje mednarodne uspehe z lanske sezone.

“V reliju so seveda pomembni športni rezultati, a obenem gre tudi za neizmerno osebno zadovoljstvo. Ne zanima me odlično odpeljati le en ovinek ali pol hitrostne preizkušnje. Sestaviti hočem vse ovinke v celovito hitrostno preizkušnjo in nato vse preizkušnje v celoten reli. Takrat sem zadovoljen. Še toliko bolje, če do zmage pridem po veliki borbi. Ko odločajo sekunde, si v reliju lahko kdaj srečen in zadovoljen tudi z drugim mestom,” pravi Aleks Humar, štirikratni državni prvak v reliju, ki je začel dirkati že leta 1995.

Po koncu letošnje uspešne sezone je nastal športni film o trenutno najboljšem slovenskem vozniku relija in enemu najbolj prepoznavnih avtomobilskih športnikov v Sloveniji. Avtor filma je Gregor Pavšič, avtomobilski novinar in avtor prve slovenske knjige o reliju Usodna strast.