Najbolj varna VW tovarna je v Bratislavi

Aktualno

V Volkswagnovi tovarni v Bratislavi najboljšim tovarnam in organizacijskim enotam za znamki Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila so podelili pokal za varnost pri delu za leto 2012.

V Volkswagnovi tovarni v Bratislavi najboljšim tovarnam in organizacijskim enotam za znamki Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila so podelili pokal za varnost pri delu za leto 2012. Priznanje za najbolj varno tovarno je tako kot leto poprej prejel Volkswagen Slovakia. Med posameznimi organizacij­ski­mi enotami se je na prvo mesto uvrstila predmontaža v tovarni Wolfsburg.

vw golf gti 2013“Volkswagen prevzema odgovornost – še posebej do svojih zaposlenih. Z izpopolnjevanjem naših ukrepov za varnost pri delu in z njihovo sistematično realizacijo smo v preteklih dvanajstih mesecih število delovnih nesreč v Volks­wagnovih tovarnah po svetu zmanjšali za tri odstotke. Vsem sodelav­cem, ki so pri tem sodelovali, se zahvaljujem za njihov osebni prispevek k varnosti pri delu,” je ob pokalu za varnost pri delu povedal dr. Michael Macht, član uprave družbe Volkswagen AG in direktor poslovnega področja koncern­ske proizvodnje.

Glavni obratni zdravnik dr. Rainer Göldner, ki je v koncernu pristojen za zdravstvo in delovno zaščito, je dodal: “Varnosti pri delu in ergonomiji v koncernu Volkswagen posvečamo zelo veliko pozornosti, ker je to v interesu zdravja naših zaposlenih. Z varnim delovnim okoljem in stalnimi ukrepi za izboljšave lahko v enaki meri povečamo produktivnost kot tudi zadovoljstvo zaposlenih. Tovarna v Bratislavi je tu na ravni koncerna lahko za zgled.”

Priznanje za “najboljšo tovarno” je letos ponovno prejel lanski zmagovalec – tovarna v Bratislavi, ki spada pod družbo Volkswagen Slovakia. Drugo mesto je zasedla tovarna v španski Pamploni, ki je v sklopu družbe Volkswagen Navarra S.A.

Na tretje mesto se je uvrstil Volkswagen Autoeuropa iz portugalskega Setu­bala. V tekmovanju za najboljšo organizacijsko enoto je prvo mesto osvojil oddelek “HTW-2/3 Predmontaža” v tovarni Volkswagen Wolfsburg, sledila sta mu “HK-Q Zagotavljanje kakovosti” v tovarni v Kasslu in oddelek “PAF, Finish center” v sklopu Volkswagen Slovakia v Bratislavi.

Nagrado je prevzel Albrecht Reimold, vodja tovarne Volkswagen Slovakia.

Volkswagnov pokal za varnost pri delu

Volkswagen že od leta 1985 pokale za varnost pri delu podeljuje najboljši tovarni in najboljši organizacijski enoti. Najprej je bil krog kandidatov ome­jen na domače, tj. nemške tovarne Volkswagen. Od leta 2005 pa lahko sodelujejo vse evropske tovarne za znamki Volkswagen Osebna vozila (vključno s tovarnami, ki izdelujejo komponente) in Volkswagen Gospo­dar­ska vozila. Najbolj varne tovarne in organizacijske enote razporedijo na posebno lestvico. Podlaga za razvrstitev so podatki o nesrečah. V treh najboljših tovarnah in treh najboljših organizacijskih enotah potem opravijo presojo. Na ta način pri preverjanju kakovosti upoštevajo tudi podatke o timskem duhu, delovnem ozračju in komunikaciji. O končni razvrstitvi odloča izključno rezultat presoj.