Renaultova otvoritev skladišča

Aktualno

Po večtedenskem procesu postopnega zaganjanja logističnih procesov družba Renault Nissan Slovenija danes tudi uradno odpira povsem novo centralno skladišče nadomestnih delov v Novem mestu.

Po večtedenskem procesu postopnega zaganjanja logističnih procesov družba Renault Nissan Slovenija uradno odpira novo centralno skladišče nadomestnih delov v Novem mestu. Z zalogo avtomobilskih delov, zbranih na več kot 4.000 kvadratnih metrih površin, bo skladišče zagotavljalo nemoteno dobavo rezervnih delov za avtomobile znamk Renault, Nissan in Dacia ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše v regiji Adriatic.

Novo centralno skladišče nadomestnih delov se nahaja v najetih prostorih družbe Znass, d.o.o., ki so bili letos zgrajeni v industrijski coni na naslovu Na Brezovici 36, upoštevajoč logistične potrebe družbe Renault Nissan Slovenija. Odlična lokacija zgolj 500 metrov od avtoceste (izhod Novo mesto vzhod) zagotavlja hitro dostavo nadomestnih delov po vsej Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori, Kosovu in Albaniji.

renault novo mesto skladisce 2013

Novomeško skladišče distribuira rezervne dele okrog 140 trgovcem in agentom v državah regije Adriatic. Dnevno v povprečju skladišče zapusti okrog 2.400 delov, ki so dostavljeni naši trgovski mreži ali pa so prodani drugim podjetniškim in zasebnim kupcem ter skladiščem nadomestnih delov. Pomembnost nemotenih distribucijskih tokov nazorno prikazuje dejstvo, da zgolj našo prodajno-servisno mrežo v Adriaticu vsak dan obišče okrog 1.500 vozil.

S temi regionalnimi logističnimi procesi in v sodelovanju z italijanskim partnerskim skladiščem v Milanu zagotavljamo, da je več kot 98 % vseh zahtev uresničenih v največ 48 urah, ne glede na model ali starost vozila, ki potrebuje določen nadomestni del iz izbora več kot 200.000 različnih postavk v sistemu Renault Nissan.

»Novo skladišče ima 4.125 kvadratnih metrov površin, v njem pa dela 24 zaposlenih. Štirje so odgovorni za znamko Nissan, ostali pa za Renault in Dacio.  V povprečju je v skladišču najmanj 15.000 referenc oziroma različnih nadomestnih delov ves čas na zalogi«, pojasnjuje Andrej Slak, vodja centralnega skladišča nadomestnih delov Renault Nissan. Vsaka referenca predstavlja eno kodo oz. vrsto izdelka, seveda pa je pri številnih referencah v skladišču na zalogi veliko kosov enakega dela.

»Centralno skladišče v Novem mestu je eno od zgolj 32 tovrstnih skladišč na svetu in zato predstavlja pomemben del Direkcije Skupine Renault za logistiko nadomestnih delov in dodatne opreme, katere ključno poslanstvo je zagotavljanje dosegljivosti nadomestnih delov po vsem svetu tako, da delovni procesi v servisnih delavnicah lahko vseskozi potekajo nemoteno«, pojasnjuje pomembnost novomeškega skladišča Thomas Vernier, direktor Direkcije Skupine Renault za logistiko nadomestnih delov in dodatne opreme.

Direkcija Skupine Renault za logistiko nadomestnih delov in dodatne opreme po vsem svetu zaposluje skoraj 3.000 ljudi, od tega jih 2.600 dela v Evropi. Na trg vsak dan dostavi več kot milijon delov. S tem je ta Direkcija  eden izmed največjih logističnih sistemov v avtomobilski industriji in pomemben poslovni partner 1.700 dobaviteljev. Sistem se oskrbuje iz petih glavnih centrov, od katerih so trije v Franciji, eden v Romuniji in eden v Južni Koreji. Od tam so deli dostavljeni v nekaj velikih skladišč, ki se nahajajo bližje oskrbovanim regijam.

Zahvaljujoč dobremu sodelovanju med vsemi vpletenimi je bilo novo skladišče zgrajeno v vsega 6 mesecih. Gradbena dela so se začela v novembru leta 2012 in končala aprila 2013. Nato se je 28. junija začela selitev iz starega skladišča. 8. julija je novo skladišče začelo delovati, danes pa se je že zelo približalo svoji polni operativnosti.

 »Z novim skladiščem je Renault ponovno dokazal svojo odločenost, da Slovenijo ohrani med pomembnimi partnericami na svojem globalnem zemljevidu poslovnih operacij. Še več, Novo mesto je postalo pomembno izhodišče za oskrbovanje celotne regije Adriatic«, zaključuje Eric Bernard, generalni direktor Renault Nissan Adriatic.