Nagrada "Compasso d'Oro ADI" za Fiat 500

Aktualno

Fiat 500 je osvojil najstarejšo in najbolj prestižno evropsko nagrado za oblikovanje “Compasso d’Oro ADI”. Odločitev o zmagovalcu je bila v rokah mednarodnega odbora, ki mu predseduje Arturo Dell’Acqua Bellavitis, sestavljajo pa ga strokovnjaki s področja…

D9DB96EE-925A-11E0-A86F-C16465B94067Fiat 500 je osvojil najstarejšo in najbolj prestižno evropsko nagrado za oblikovanje “Compasso d’Oro ADI”. Odločitev o zmagovalcu je bila v rokah mednarodnega odbora, ki mu predseduje Arturo Dell’Acqua Bellavitis, sestavljajo pa ga strokovnjaki s področja industrije. Na slavnostni podelitvi nagrad v Rimu je bil tudi direktor Fiatovega oddelka za oblikovanje Roberto Giolito.

 
Nagrado “Compasso d’Oro ADI” so doslej podelili dvanajstkrat, od tega drugič Fiatovemu modelu. Leta 2004 je to prestižno nagrado prejel Fiat Panda, kar dokazuje, da oba modela – dediča dveh ikon v svetu avtomobilizma – izražata najboljše iz proizvodnih zmogljivosti Italije, v kombinaciji s slogom, ki je pogosto napovedoval prihodnje trende v avtomobilizmu.