Novo doma: VW Golf Cabriolet

Aktualno, Novosti

Pa je prišel, ponovno v svet, novi Golf Cabriolet. Nekdaj izredno priljubljeni kabriolet je pred leti zamenjal Eos, ki pa je večji, daljši, dražji in s trdo zložljivo streho. Golf Cabriolet pa se vrača tradicionalno s platneno zložljivo streho, znanimi koncerenskimi…

C92C5EAE-B29A-11E0-BBFC-728565B94067Pa je prišel, ponovno v svet, novi Golf Cabriolet. Nekdaj izredno priljubljen kabriolet je pred leti zamenjal Eos, ki pa je večji, daljši, dražji in s trdo zložljivo streho. Golf Cabriolet pa se vrača tradicionalno s platneno zložljivo streho, znanimi koncerenskimi pogonskimi agregati in za znamko Volkswagen sprejemljivo začetno ceno.

 
Čeprav gre za tipičen nemški avtomobil, ki namesto čustev in oblike v ospredje postavlja praktičnost in funkcionalnost je pri Golfu Cabriolet malce drugače. Platnena streha, občutek vožnje z vetrom v laseh, naredita svoje, da takšen Golf hitro postane všeč tudi tistim, ki niso pristaši VW oblikovanja. Takšen dinamičen značaj Golfa Cabrioleta pa poudarijo še zadnje zatemnjene LED-luči, zadnji športen odbijač in bogata paleta lahkih litih platišč.
 
Nekaj osnovnih podatkov o novem Golfu Cabriolet:
– Z dolžino 4246 milimetrov je Golf Cabriolet v primerjavi z Eosom daljši za 200 milimetrov. Povsem enako pa imata medosno razdaljo s čimer se pričakuje v notranjosti enaka prostornost.
– Prtljažnik je velik 250 litrov.
– Avtomatska, električno-hidravlična platnena zložljiva streha z integriranim zadnjim steklom se odpre v manj kot 10 sekundah pri hitrosti vožnje do 30 km/h.
– Na voljo je s tremi pogonskimi agregati; bencinska sta 1.2 TSI s 77 kW (105 KM) in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter 1.4 TSI s 118 kW (160 KM), ki lahko prestavlja z že omenjenim menjalnikom ali robotiziranim DSG-jem. Dizelska ponudba obsega trenutno 1.6 TDI s 77 kW (105 KM) in z le 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.
– Med ekonomičnejše različice sodi Cabriolet z motorjem 1.6 TDI BlueMotion Technology, ki povprečno porabi 4,4 l goriva na 100 kilometrov in v zrak spusti 117 g CO2 na prevožen kilometer.
 

Najcenejši Golf Cabriolet z 1.2 TSI motorjem in osnovno opremo vas bo stal 20.881 evrov. Nivo opreme je le en, omislisti pa si je mogoče s seznama dodatne opreme za kar pet strani priboljškov. Osnovna dizelska različica stane 22.540 evrov, medtem ko velja za najdražjo izbiro Golf Cabriolet z 1.4 TSI motorjem in 7-stopenjskim DSG menjalnikom, ki bo vaš žep izpraznil za najmanj 24.188 evrov. Do konca leta se bo po napovedih uvoznika v Sloveniji peljalo že 25 novih kabrioletov.