Menjalnik zagodel ekipi Pesakrompir (video)

Avtomobilizem, KHD, Šport, Top

Finale Twingo pokala vztrajnostnih štiri urnih dirk ni šel po pričakovanjih ekipe Pesakrompir. Zagodel jo je menjalnik! Slavili sicer Avstrijci!

Finale uvodne sezone Leminega Twingo pokala vztrajnostnih štiri urnih dirk se je izvršil v nedeljo, 7. oktobra 2018, ponovno v deževnem vremenu. Žal tudi tokrat ni šlo po pričakovanjih ekipe Pesakrompir, ki jo vodi urednik Avto.Over.Net, Iztok Franko. Izmed štirih voznikov pa je del dirkaške zasedbe še naš novinarski kolega Luka Gregorič. Družbo za volanom so mu tudi tokrat delali Tomaž Trček, Primož Kavšek in Claudio Krašovec.

Kljub odlični tretji štartni poziciji, saj je ekipa zaostala zgolj za srbsko ekipo Beograd Glasurit in vrhunsko hitrim Boštjanom Avbeljem, ki je tokrat vozil za ekipo Alokes, so se sanje o odličnem končnem rezultatu razblinile že v prvem delu dirke, ko je odpovedal menjalnik. Izguba dragocenih krogov za popravilo slednjega, jih je s takrat odlične drugega mesta potisnila na začelje in ob koncu dirke uspela prehiteti zgolj še italijansko ekipo.

Povzetek dirke:

Zmage se je tokrat veselila ekipa Alokes v postavi Boštjan Avbelj-Dejan Plevel. Za njo se je uvrstila ekipa Kramer, ki je s tem tudi osvojila naslov prvaka Endurance Twingo Cup 2018. Nastopila sta Alfred in Stefan Kramer, ki sta skupaj osvojila naslov tudi v prvenstvu posameznikov. Tretje mesto na zadnji dirki je ponovno zasedla ekipa Robida. V končnem seštevku ekipi Kramer na drugem mestu sledi ekipa Bovi, tretja je zaključila ekipa Alokes. V sezoni 2018 je sicer nastopilo kar 27 različnih ekip! Ekipa Pesakrompir je sezono zaključila na osmem mestu z veliko mero motivacije za izboljšanje rezultatov v prihajajoči sezoni. Pustimo ob strani kaj bi bilo, če ne bi bilo namerne nesreče nasprotnika v uvodni dirki, kot tudi tehničnih napak…

Rezultati (7. oktober 2018, 4h vztrajnostna dirka):

1. Alokes Team
2. Kramer Team
3. Robida Team
4. Beograd Glasurit Team
5. Nejci Team
6. Bovi Team
7. Racestar Team
8. Šeme Team
9. Škulj Team
10. Prospeed Team
11. Srbija Fobmark Team
12. ASP Team
13. Pesakrompir Racing Program
14. Italia Team