Poplavljena štiri urna dirka v Gaju!

Avtomobilizem, KHD, Šport, Top

V soboto je potekala tretja izmed štirih Twingo Endurance dirk v letošnji sezoni. Vse ni šlo po maslu, a kljub temu zadovoljiv rezultat.

V soboto je potekala tretja izmed štirih letošnjih Twingo Endurance dirk v organizaciji kamniškega LEMA Racing. Tudi tokrat sta se jo udeležila člana uredništva Avto.Over.Net.

Medtem, ko je Iztok Franko vodil ekipo Pesakrompir Racing Program, je Luka Gregorič sedel za volanom, ki si ga je izmenjeval med dolgo, deževno in hladno dirko še s Primožem Kavškom, Claudiom Kraševcem in Tomažem Trčkom.

Foto: Miha Fabijan

Kvalifikacije so fantje zaključili na odličnem četrtem mestu kljub odtrganem nosilcu motorja. Prva štiri moštva pa je ločilo zgolj nekaj desetink sekunde. Po rutiniranemu popravilu dirkalnika so se pogumno podali na dirko in se držali vodilne skupine vse do prisiljenega dodatnega postanka v boksih, ko so morali zapeljati na popravilo menjalnika. Le to je zahtevalo izgubo treh krogov. Vse do konca dirke se je ekipa Pesakrompir zanesljivo ponovno prebijala v ospredje in dirko zaključila na šestem mestu.

Zmagala je sicer izkušena posadka ekipe Bovi pred avstrijsko ekipo Kramer in Robido. Najhitrejši čas je v susečih se pogojih ob zaključku dirke dosegla ekipa Alokes s časom 1:19.110.

Rezultati (22. september 2018, 4h vztrajnostna dirka):

1. Bovi Team
2. Kramer Team
3. Robida Team
4. Alokes Team
5. Nejc Team
6. Pesakrompir Racing Program
7. ASP Team
8. FAXE Team
9. Blockchain Team
10. Racestar Team
11. Fantastic Beer Team
12. Šeme Team
13. Prospeed Team

Zadnja finalna dirka štiri-urnega vztrajnostnega pokala za sezono 2018 je predvidena v oktobru.

Foto: Miha Fabijan (klik za več fotografij)