Maserati izbral Alfa Romeo Giulietto

Aktualno

Omejeno serijo vozil Alfa Romeo Giulietta, ekskluzivno zasnovano za Maseratijevo mrežo, bo mogoče kmalu videti na evropskih cestah. Maserati je izbral Alfo Romeo Giulietto kot nadomestno vozilo za svoje stranke, ki cenijo italijanski slog…

Omejeno serijo vozil Alfa Romeo Giulietta, ekskluzivno zasnovano za Maseratijevo mrežo, bo mogoče kmalu videti na evropskih cestah.

 
69BFA3A6-20AC-11E1-BDC1-629466B94067Maserati je izbral Alfo Romeo Giulietto kot nadomestno vozilo za svoje stranke, ki cenijo italijanski slog in radi vozijo edinstvena vozila.
 
Vozila bodo opremljena z bencinskim turbo motorjem 1750 s 173 kW (235 KM) izhajajo iz modela Giulietta Quadrifoglio Verde, ki od nekdaj predstavlja vrhunec zmogljivosti znamke. Omejena serija vozil je koncentrat tehnologije, ki zagotavlja odlično kombinacijo športnosti in prijaznosti do okolja. To omogočajo neposredni vbrizg, dva zvezna variatorja za krmiljenje ventilov, turbinski polnilnik in nadzor sistema “scavenging”, ki odpravlja “turbo luknjo”. Gre za agregat, ki dosega rekordne vrednosti v svoji kategoriji – tako v smislu moči in specifičnega navora, kot nizke porabe v vsakodnevnih vožnjah.
 
Oprema modela Giulietta, ki jo je izbral Maserati za svoje stranke, je v znamenju obrtniške pozornosti do detajlov: električno nastavljivi ogrevani sedeži v usnju Venere so v novi rjavi barvi “Maserati brown”, ekskluzivna ploščica “Alfa Romeo for Maserati” krasi armaturno ploščo, posebna aluminijasta okrasna plošča na pragu vozila z vgraviranima napisoma Giulietta in Maserati pa daje povezavi dodaten pečat.
 
Sto vozil bo imelo na seznamu serijske opreme bogat seznam naprednih tehnologij: bi-xenon žarometi s funkcijo ASF, navigacijski sistem z izskočnim zaslonom, zemljevidi Evorpe in TMC Pro, Blue&Me™ prostoročni sistem z ukaznimi tipkami na volanu, vhoda AUX-IN in USB, Bluetooth®, ter samodejna dvopodročna klimatska naprava. 
 
“Giulietto za Maserati” izstopa tudi zaradi podrobnosti na zunanjosti vozila: lita platišča R18 imajo diamantno površinsko obdelavo, zmogljivejši zavorni sistem, rdeče zavorne čaljusti, detajli na armaturni plošči so iz krtačenega aluminija, športno podvozje pa zagotavlja najboljše dinamično obnašanje vozila v razredu, ob tem pa ne zmanjšuje udobja v vozilu, kar je Giuliettina močna točka.
 
Kot vse Giuliette, imajo tudi vozila iz omejene serije v serijski opremi Alfa Romeo D.N.A. sistem, ki povezuje različne sisteme avtomobila in prilagaja obnašanje avtomobila različnim razmeram na cesti ter posameznim slogom vožnje. Sistem Alfa Romeo D.N.A. ponuja tri različne nastavitve avtomobila: super športno (Dynamic), mestno (Normal) in za slabše vozne razmere (All weather).
 
V spodnjem video posnetku pa si lahko pogledate uradno predstavitev “navadne” Giuliette.