"Kolekcija 2012" prinaša spremembe pri Renault Laguni Coupé

Aktualno, Novosti

Tri leta po prihodu na trg bo Laguna Coupé v začetku prihodnjega leta na voljo v povsem sveži preobleki "Kolekcije 2012". Najnovejšo Laguno Coupé bomo javno razkrili na avtomobilski razstavi v Bologni, ki bo odprta do 11. decembra…

Tri leta po prihodu na trg bo Laguna Coupé v začetku prihodnjega leta na voljo v povsem sveži preobleki “Kolekcije 2012”.

 
04684116-2174-11E1-BDC1-629466B94067Najnovejšo Laguno Coupé bodo javno razkrili na avtomobilski razstavi v Bologni, ki bo odprta do 11. decembra, najbolj opazna novost pa so dnevne luči s svetlobnimi diodami (LED), ki so sedaj sestavni del serijske opreme.
 
Nova 17-palčna lita platišča so prav tako sestavni del serijske opreme že osnovne različice. Biserno bela barva karoserije, ki je precej pripomogla k uspehu posebne serije Lagune Coupé Monaco GP, je po novem na voljo na vseh paketih opreme. Pri paketu opreme Sport Edition je mogoče dobiti dvobarvno izvedbo karoserije, ki omogoča kombinacijo biserno črne strehe s katerokoli kovinsko karoserijsko barvo iz ponudbe. Novi oblikovni dodatki in stilski izrazi še bolj poudarjajo elegantnost in športnost tega Renaultovega kupeja zgornjega razreda. V prostoru za potnike je občutek prefinjenosti še poudarjen z okrasnimi šivi na armaturni plošči, ki so zdaj sestavni del serijske opreme. 
 
Izpusti CO2 so pri dizelskih različicah nižji. Za Laguno Coupé je na voljo en bencinski motor 2.0T, ki je na voljo z močjo 151 kW (205 KM). V ponudbi pa je tudi dizelski motor 2.0 dCi v treh izvedenkah – z močjo 110, 129 ali 132 kW (150, 175 ali 180 KM). Dizelski motor je na voljo s filtrom trdnih delcev in ustreza normam Euro5. Kombiniran je s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom in tako ponuja uživanje v uglajeni in športni vožnji. Dizelski motor je opremljen še s sistemom ESM (Energy Smart Management). Zahvaljujoč tej sodobni tehnologiji so zmanjšani izpusti CO2 tega motorja za približno 5 odstotkov.
 
A12D106C-2174-11E1-A61E-629466B94067
 
Laguna Coupé ima dva paketa serijske opreme. Posebna serija Monaco GP bo na voljo kasneje. Laguna Coupé Kolekcija 2012 ima že serijsko vgrajene dnevne luči s svetlobnimi diodami, navigacijsko napravo Carminat TomTom® Live, analogno/digitalno povezljivost Plug&Music (Jack in USB) ter povezljivost s sistemom Bluetooth® za prostoročno telefoniranje in brezžično predvajanje glasbe.
 
V Sloveniji bo na voljo od februarja 2012.
 
inset

ESM (Energy Smart Management)

Namen sistema ESM je optimizacija delovanja alternatorja in polnjenja baterije.
– Ob veliki porabi, na primer med pospeševanjem, potrebno električno energijo zagotavlja baterija, alternator pa je razbremenjen.
– Alternator z energijo, ki jo pridobi med upočasnjevanjem in zaviranjem, polni baterijo.