Letošnja druga zaporedna dvojna zmaga za OPV Šport

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Po dvojni zmagi na Fuchs rallyju Velenje, ko sta posadki Martin Mlinar – Miran Mlinar in Rok Turk – Martina Lazar osvojili zmagi v diviziji 1 in diviziji 2, je posadkama OPV Športa enak odličen dosežek uspel tudi minuli vikend na 6. rallyju Vipavska dolina. Rok in Martina sta se poleg zmage v svoji divizji […]

Po dvojni zmagi na Fuchs rallyju Velenje, ko sta posadki Martin Mlinar – Miran Mlinar in Rok Turk – Martina Lazar osvojili zmagi v diviziji 1 in diviziji 2, je posadkama OPV Športa enak odličen dosežek uspel tudi minuli vikend na 6. rallyju Vipavska dolina.

02-Rok_Turk-Martina_Lazar

Rok in Martina sta se poleg zmage v svoji divizji tudi v skupni razvrstitvi rallyja uvrstila visoko, končala na stopničkah in odnesla domov pokala za 3. mesto.

06-OPV_Racing_Cars

Drseča asfaltna podlaga, predvsem na znamenitih Žabljah, je dirkačem postregla z zahtevnimi pogoji, dodatno pa je vse skupaj popestril še sobotni popoldanski naliv. A navijači, ki so v velikem številu pospremili vrnitev rallyja v Ajdovščino, so lahko več kot uživali v dirkaških predstavah, obenem pa poskrbeli za fantastično vzdušje tako v servisni coni kot tudi na hitrostnih preizkušnjah ter ceremonialnem štartu in cilju.

03-Jure_Jereb-Jani_Drnovscek

Jure Jereb in Jani Drnovšček sta rally na petkovem krožnem super specialu začela z odpeljanim krogom premalo, kar vsekakor ni bilo v načrtu. To je pomenilo velik časovni pribitek že takoj na začetku, a sta v soboto z dobrim ritmom s 26. mesta v divizji 1 napredovala na končno 12. Hitre vožnje pa je ponovno prikazal tudi Simon Mlinar, ki je bil najhitrejši med vozniki do 21 let, skupaj s sovoznikom Rokom Nartnikom pa sta v diviziji 1 rally Vipavska dolina končala na 6. mestu.

05-Simon_Mlinar-Rok_Nartnik

Državno prvenstvo se bo prvi vikend v juliju nadaljevalo z rallyjem Železniki.