Novi BMW serije 3 Gran Turismo (luksuzna limuzina in zmogljivost karavana)

Novosti

BMW se pripravlja na lansiranje najnovejšega modela BMW serije 3 Gran Turismo z začetkom poletja. Mešana eleganca kupeja s prostornostjo luksuzne limuzine in zmogljivostjo karavana, je BMW serije 3 Gran Turismo uspelo se uveljavila v srednje velikem razredu. Najpomembnejši trgi za model so Kitajska, Nemčija in ZDA, kjer so kupci Gran Turisma novi BMW znamki. […]

BMW se pripravlja na lansiranje najnovejšega modela BMW serije 3 Gran Turismo z začetkom poletja. Mešana eleganca kupeja s prostornostjo luksuzne limuzine in zmogljivostjo karavana, je BMW serije 3 Gran Turismo uspelo se uveljavila v srednje velikem razredu.

Najpomembnejši trgi za model so Kitajska, Nemčija in ZDA, kjer so kupci Gran Turisma novi BMW znamki. Nova različica Gran Turisma ima vidno športno postavo v izvedbi treh bencinskih in treh dizelskih motorjev, ki ponujajo občutno večjo moč. Vsi turbo motorji porabijo do 14 odstotkov manj goriva. Medtem notranjost navdušuje z visoko kakovostjo materialov, novim uporabniškim vmesnikom za navigacijski sistem Professional (pravtako uporabljen v BMW vozilih luksuznega razreda) in še boljšo povezavo z pametnim telefonom.

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

Bolj dinamičen videz in še večji občutek luksuza v notranjosti

BMW serije 3 Gran Turismo je s svojo dolžino 4824 mm približno 200 mm daljši od drugih članov družine BMW serije 3. To ga postavlja blizu teritoriju luksuznega razreda. Oblika novega BMW serije 3 Gran Turismo, ki spredaj in zadaj deluje bistveno bolj dinamično, izpopolni vtis odličnosti. Novi, serijsko vgrajeni LED žarometi za zasenčen in dolg snop luči ter LED sprednji meglenki dajejo BMW serije 3 Gran Turismo bolj športen videz. Vozilo ima vizualno širšo držo na cesti. Medtem ko kombinacija izpopolnjenih LED enot zadnjih luči in bolj vitalne linije prispevajo dodatno mišično moč pri oblikovanju zadka.

Notranjost BMW serije 3 Gran Turismo zbuja še bolj prefinjen občutek, po zaslugi novih materialov in poudarkov. Dodaten krom okrog upravljalnih elementov, novi okrasni elementi iz plemenite vrste lesa, barve in možnosti usnjenega oblazinjenja postavijo zaznano kakovost na novo raven. Tudi občutek otipa površin in ergonomske lastnosti so še bolj izpopolnjene. Športnost združena z eleganco kupeja, udobje in praktičnost štirih bočnih vrat, višji položaj sedenja za 59 mm z odličnim panoramskim razgledom in velikodušen občutek prostora so bili vedno glavni razlogi za nakup BMW serije 3 Gran Turismo. Argument prostornosti je še posebej prepričljiv v zadnjem delu, kjer potnike čakajo trije polnovredni sedeži in prostor za noge, ki bolj spominja na luksuzno limuzino, posledica za 110 mm daljše medosne razdalje (sedaj 2920 mm). Z odpiranjem velikih vrat prtljažnika se razkrije prtljažnik, ki nudi nakladalno prostornino od 520 do 1600 l in omogoča zelo spremenljivo uporabo.

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

Najnovejša različica navigacijskega sistema BMW Professional bo odslej na voljo tudi v BMW serije 3 Gran Turismo, srednje velik model je prvič razpoložljiv s posodobljenim sistemom. Najpomembnejši ukazi v meniju se sedaj prikažejo v bolj jasnem slogu, kar naredi upravljanje sistema še bolj intuitivno. Povezovanje mobilnih telefonov postane bolj udobno, ker se pametni telefoni sedaj lahko brezžično polnijo in povežejo z zunanjo anteno s pomočjo induktivnega odlagališča.

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

Nova družina motorjev

Nova generacija motorjev, ki je na voljo za BMW serije 3 Gran Turismo, ponuja prepričljive ravni športne zmogljivosti, agilnosti in ekonomičnosti. Ponudba obsega tri nove bencinske motorje z razvojem moči od 135 kW/184 KM do 240 kW/326 KM in pet dizelskih motorjev, ki proizvedejo moč od 110 kW/150 KM do 230 kW/313 KM, s klasičnim zadnjim pogonom ali štirikolesnim sistemom BMW xDrive, ročnim ali avtomatskim menjalnikom Steptronic (kombinirana poraba goriva: 7,7 – 4,3 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 175 – 112 g/km). Vsi štiri in šestvaljni bencinski ter štirivaljni dizelski motorji prihajajo iz prenovljene družine motorjev BMW EfficientDynamics in imajo korist od najmodernejše tehnologije BMW TwinPower Turbo. Prihod posodobljenega BMW serije 3 Gran Turismo spremlja vgradnjo novih bencinskih motorjev v to modelno serijo. BMW 325d Gran Turismo je novost nove dizelske motorizacije. Preostali štirivaljni dizelski motorji so kupcem na voljo od poletja 2015, ko je bila na trg lansirana nova generacija motorjev.

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

Z novimi motorji se je občutno povečala učinkovitost, kljub njihovi večji izhodni moči. Znižanja v porabi goriva in emisijah CO2 segajo od 4,5 odstotka pri BMW 318d Gran Turismo do 13,8 odstotkov pri BMW 320d Gran Turismo. Izpopolnjeni ročni in avtomatski menjalniki, funkcija Auto Start Stop, regeneracija zavorne energije, pomožne pogonske enote, ki delujejo po potrebi, in način ECO PRO prav tako pripomorejo, da novi BMW serije 3 Gran Turismo postavlja merila za ekonomičnost porabe goriva in emisije.

BMW 320i Gran Turismo, 318d Gran Turismo in 320d Gran Turismo so serijsko na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, vendar se lahko v okviru dodatne opreme prav tako naročijo z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom Steptronic. Vse druge različice motorjev imajo v osnovni opremi avtomatski menjalnik. To pomeni, da so preostale tri različice vozil (BMW 330i Gran Turismo, BMW 340i Gran Turismo in BMW 325d Gran Turismo) razpoložljive ekskluzivno z učinkovitim menjalnikom Steptronic. Izboljšave v učinkovitosti, večji razpored stopenj menjalnika in minimalna stopnja zdrsa v pretvorniku med prestavljanjem prispevajo okoli 3 odstotke nižjo porabo goriva in emisije CO2. Hkrati lahko stranke pričakujejo pozitivne spremembe pri voznem udobju in udobju prestavljanja.

Vsi bencinski motorji BMW serije 3 Gran Turismo in dizelsko gnana BMW 320d Gran Turismo ter BMW 330d Gran Turismo se lahko dodatno naročijo z BMW xDrive tehnologijo. BMW 335d xDrive Gran Turismo je s tehnologijo sistema štirikolesnega pogona opremljen serijsko.

Za BMW serije 3 Gran Turismo je skupno na voljo 18 različnih konfiguracij motorja, menjalnika in pogona.

Možna izbira med tremi izvedbami opreme

Kupci BMW serije 3 Gran Turismo lahko izbirajo med izvedbami Sport Line, Luxury Line in M Sport. Barvni odtenek Estoril Blue je na voljo ekskluzivno za modele M Sport. BMW serije 3 Gran Turismo je serijsko opremljen z obsežno izbiro opreme, vključno z avtomatsko klimatsko napravo, zagonom motorja brez ključa, sistemom Servotronic, šestimi zračnimi blazinami, LED žarometi za zasenčeno in dolgo luč, LED sprednjima meglenkama, barvnim zaslonom visoke ločljivosti z upravljalnikom iDrive, napravo za prostoročno telefoniranje in pretočno predvajanje zvoka prek Bluetooth in usnjenim multifunkcijskim volanom.

Večja svoboda kombinacij opreme za notranjost in zunanjost odpira več možnosti za kupce. Na voljo sta tudi dve novi kovinski barvi karoserije, kakor tudi tri nove oblike platišč in dodatne možnosti oblazinjenj ter notranjih okrasnih oblog.