Lema Racing na zahtevni preizkušnji v Mugellu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prvi vikend v septembru je na italijanskem dirkališču Mugello, ki sicer slovi kot eno najbolj znamenitih dirkališč serije Moto GP, potekal predzadnji tekmovalni vikend sezone 2014 italijanskih Renault Clio pokalov. Udeležila se ga je tudi ekipa Lema Racing in v boj poslala tri dirkače – Jako Marinška, Željka Čumurdžiča in Ivana Puliča. Že sobotne kvalifikacije […]

Prvi vikend v septembru je na italijanskem dirkališču Mugello, ki sicer slovi kot eno najbolj znamenitih dirkališč serije Moto GP, potekal predzadnji tekmovalni vikend sezone 2014 italijanskih Renault Clio pokalov. Udeležila se ga je tudi ekipa Lema Racing in v boj poslala tri dirkače – Jako Marinška, Željka Čumurdžiča in Ivana Puliča.

Jaki Marinšku sta uspeli zelo dobri dve dirki

Jaki Marinšku sta uspeli zelo dobri dve dirki

Že sobotne kvalifikacije so nakazale, da ekipo v Mugellu čaka težko delo. V hudi vročini (30 stopinj Celzija) je Jaka Marinšek v pokalu RS osvojil 10. štartni položaj. Ivan Pulič skozi celotne kvalifikacije serije Clio Cup Italia ni našel prave hitrosti in v vseh treh sektorjih izgubljal desetinke. Na koncu je bilo to dovolj za 10. mesto. Še dve mesti za njim je končal Čumurdžič, za katerega pa je bil to debi na tej progi. Kljub temu je primorski tekmovalec že od začetka uspel dosegati zelo konkurenčne čase.

Večino vikenda so zaznamovale visoke temperature

Večino vikenda so zaznamovale visoke temperature

V nedeljo so ekipo čakale štiri dirke. Najprej se je na progo podal Jaka Marinšek, ki se je z 10. mesta, tudi s pomočjo nesreč drugih tekmovalcev, hitro prebil v ospredje – boril se je za 5. mesto. Po relativno mirni dirki je končal kot 6. Na drugi dirki RS pokala je Jaka zasedel še 7. mesto in s tem dosegel obe najboljši uvrstitvi ekipe na letošnji izvedbi »Mugella«. Obe dirki RS pokala je sicer dobil Italijan Alfredo de Matteo.

RS Cup zaznamuje izjemno številčna konkurenca

RS Cup zaznamuje izjemno številčna konkurenca

Ivanu Puliču in Željku Čumurdžiču v italijanskem pokalu Renault Clio tudi na dirkah (na obeh je zmagal Katalonec Oscar Nogues) ni šlo najbolje; Pulič na prvi dirki ni zmogel več od trdega boja za 10. mesto z italijanskim dirkačem Pasqualijem, Čumurdžič pa je moral zaradi tehničnih težav odstopiti. Pred drugo dirko se je za nekaj časa sicer ulil dež, a se je, dokler so dirkači zapeljali nanjo, proga že posušila. Dirka se je začela zelo razburljivo, saj se je nekaj dirkačev zapletlo že v prvem ovinku. Med njimi je bil tudi Čumurdžič, ki je bil zato primoran preostanek dirke odpeljati s poškodovanim prvim delom avtomobila.

Čumurdžič se je na začetku druge dirke zapletel v trčenje

Čumurdžič se je na začetku druge dirke zapletel v trčenje

Pulič je sicer začel zelo spodbudno in se prebil do 6. mesta, ki pa ga tekom dirke ni uspel zadržati. Naposled je končal kot 9., po dirki pa je povedal naslednje: »Vikend je bil zanimiv in težak. Žal mi je, da nismo našli prave hitrosti in uspeli loviti konkurence. Dobro je, da nismo izgubili preveč točk, saj se pred zadnjo dirko še vedno držimo 3. mesta v skupni in 1. v razvrstitvi »juniorjev«, kot je bil naš cilj. Upam, da nam bo šlo bolje v Vallelungi, ki jo dobro poznam, saj sem tam vozil že leta 2012.«

Pulič - 10. in Čumurdžič - 12. štartno mesto

Pulič – 10. in Čumurdžič – 12. štartno mesto

Še pred tem bodo aktivnosti Lema Racinga povezane z zadnjimi dirkami slovenskega državnega prvenstva, ki bodo že naslednji konec tedna v Brnu na Češkem.