MXGP: Gerčar poškodovan

Motociklizem, Šport

Letošnja sezona je za Klemena Gerčarja, motokrosista v razredu MXGP, minila uspešno. Posebej po menjavi ekipe se je njegova forma začela popravljati, a dirke so dirke in na njih prihaja tudi do neljubih stvari. Tako je Klemen na dirki za slovensko prvenstvo v Šentvidu pri Stični doživel boleče srečanje z enim od tekmecev. Ta je […]

Letošnja sezona je za Klemena Gerčarja, motokrosista v razredu MXGP, minila uspešno. Posebej po menjavi ekipe se je njegova forma začela popravljati, a dirke so dirke in na njih prihaja tudi do neljubih stvari. Tako je Klemen na dirki za slovensko prvenstvo v Šentvidu pri Stični doživel boleče srečanje z enim od tekmecev.

Gerčarja bo poškodba stala dveh dirk

Gerčarja bo poškodba stala dveh dirk

Ta je od zadaj trčil vanj in mu poškodoval nogo. Zvin gležnja in natrgana mečna mišica sta dovolj hudi poškodbi, da bo moral Klemen izpustiti dve tekmi v svetovnem prvenstvu MXGP, prva je bila ta konec tedna v Braziliji, druga pa bo čez teden dni v Mehiki.

Klemen je trenutno v fazi okrevanja, s pomočjo fizioterapije skuša čim prej pozdraviti poškodbo, ki sicer sama po sebi zahteva tri tedne, da se pozdravi.

Slovenske motokrosiste konec septembra v Latviji čaka pokal narodov

Slovenske motokrosiste konec septembra v Latviji čaka pokal narodov

»Na tej dirki sem imel res veliko smole, eden od tekmecev me je s polno hitrostjo zadel od zadaj, nogo mi je celo potegnilo pod njegovo sprednje kolo, tako da sem imel veliko sreče, da ni bilo še kaj hujšega. In pravilno sem se odločil, da nisem potem odpeljal še druge vožnje, ker bi bila mišica verjetno po tem še bolj poškodovana. Res mi je žal, ker moram izpustiti dve dirki v MXGP, a tako pač je. Zdravljenje poškodbe, torej zvina in natrgane mišice, je v tem trenutku najbolj pomembno. Upam, da bom do naslednje dirke v slovenskem prvenstvu 21. septembra že toliko pozdravljen, da bom poskusil sesti na motocikel,« je povedal Klemen Gerčar, saj ga do konca sezone v MXGP čaka le še zadnja dirka, pokal narodov v Latviji 28. septembra, kjer bo Slovenijo zastopal v razredu MXGP, druga dva člana slovenske ekipe pa bosta Jernej Irt (MX2) in Tim Gajser (Open).