Kastelic v TOP skupini kartistov!

Avtomobilizem, Izpostavljeno, KHD, Slovenija, Top

Minuli konec tedna je potekala WSK dirka v italijanskem Lonatu. Udeležili so se je kar štirje slovenski vozniki (Matic Preša, Aleksandar Bogunović, Oskar Poberaj in Mark Kastelic) v kategoriji MINI 60 v konkureci kar 108 voznikov iz celega sveta. Najuspešnejši je bil Mark Kastelic (Formula K official team), ki se mu je edinemu uspelo uvrstiti […]

Minuli konec tedna je potekala WSK dirka v italijanskem Lonatu. Udeležili so se je kar štirje slovenski vozniki (Matic Preša, Aleksandar Bogunović, Oskar Poberaj in Mark Kastelic) v kategoriji MINI 60 v konkureci kar 108 voznikov iz celega sveta.

Najuspešnejši je bil Mark Kastelic (Formula K official team), ki se mu je edinemu uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. Predfinale si je priboril v petih posameznih dirkah, ki jih je končal na 18., 11., 31., 25. in 26. mestu. V nedeljo je končal v predfinalu A na zadovoljivem 25. mestu izmed omenjenih 108 tekmovalcev.

V njegovem razredu je sicer zmagal Rashid Al Dhaheri iz Združenih arabskih emiratov.

Mark ima naslednjo dirko 16. marca Trofeo di primavera v Lonatu.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine