Kartice za gorivo z brezstičnim čipom za trg poklicnih prevoznikov

Zanimivosti

Podjetje International Diesel Service (IDS) kot prvi dobavitelj goriva za svoje stranke v prevozniški panogi uvaja kartice za gorivo z brezstičnim čipom. Z novo brezstično kartico za gorivo postavlja podjetje IDS varnost in nadzor nad točenjem goriva za poklicne prevoznike na višjo raven. Nova IDS-kartica za gorivo je brezstična kartica s čipom RFID in osebno […]

Podjetje International Diesel Service (IDS) kot prvi dobavitelj goriva za svoje stranke v prevozniški panogi uvaja kartice za gorivo z brezstičnim čipom. Z novo brezstično kartico za gorivo postavlja podjetje IDS varnost in nadzor nad točenjem goriva za poklicne prevoznike na višjo raven.

Nova IDS-kartica za gorivo je brezstična kartica s čipom RFID in osebno PIN-kodo. Kartice ni potrebno za dalj časa prisloniti na plačilni terminal, zaradi česar so transakcije hitrejše, zagotovljena pa je tudi najvišja raven varnosti. S tem je podjetje IDS okrepilo svoj položaj ponudnika najvarnejših rešitev za oskrbo z gorivom na trgu poklicnih prevoznikov.

fotografija_image2

Podjetje IDS sicer že ima varne bencinske črpalke z osrednjo spletno odobritvijo vsake transakcije, varnostno ekipo, ki dnevno nadzoruje vse transakcije ter 24-urno službo za pomoč strankam, ki lahko npr. v primeru kraje vozniku blokira kartico. Poleg tega lahko stranke IDS v vsakem trenutku prek spletne strani same upravljajo s karticami za gorivo in jih npr. blokirajo ali nastavijo željene omejitve. Brezstične kartice so opremljene z najsodobnejšim čipom RFID. IDS-ove kartice tako predstavljajo vrhunsko rešitev za prevozniško panogo. Kartica z brezstičnim čipom se „odčita“, ko jo položimo pred plačilni terminal, za tem dobimo možnost vnosa PIN-kode in transakcija se v centrali odobri. Kartice so razvite v skladu z najnovejšimi varnostnimi standardi.

Nadaljevanje inovacij

Čeprav si je podjetje IDS z novo brezstično kartico za gorivo že zagotovilo vodilno vlogo na področju varnosti transakcij za gorivo, namerava tudi v prihodnje nadaljevati z inovacijami in predstaviti rešitev z dvema brezstičnima karticama. Ta rešitev deluje s karticama za tovornjak in voznika: prvo kartico je treba imeti shranjeno v tovornjaku. Druga kartica pa je, tako kot plačilna kartica, osebna in je vezana na točno določenega voznika, ki edini razpolaga s PIN-kodo. Gorivo se izda samo takrat, ko sta obe kartici v centralnem sistemu registrirani na isti lokaciji in je vnesena pravilna PIN-koda.