Je na vaš avto padla veja?

Aktualno, Nasveti

Lahko se zgodi tudi to, da na vaš avto pade veja ali pa celo drevo. Ob tem lahko poškoduje vozilo, lahko pa povzroči tudi poškodbe voznika in potnikov.

Najpogosteje veja ali drevo padeta na vozilo zaradi močnega vetra ali pri obilnem sneženju. Prav od razloga za padec veje ali drevesa na vaše vozilo pa je odvisno, ali bo nastalo škodo krilo zavarovanje.

Padec veje ali drevesa zaradi viharja

Če padec veje ali drevesa na vaš avtomobil povzroči vihar in imate sklenjeno tudi zavarovanje delnega kaska kombinacije B – požarne nevarnosti in naravne nesreče, bo škodo krilo vaše zavarovanje. V Zavarovalnici Triglav pa ob tem poudarjajo, da vsak močnejši veter še ni vihar. Vihar je namreč le veter, ki piha s hitrostjo vsaj 17,2 m/s oziroma 62 km/h.

Kaj pa v primeru, da padec drevesa ali veje ne povzroči vihar ali pa če nimate delne kombinacije B? Škodo lahko v tem primeru uveljavljate iz zavarovanja splošnega kaska. Ob tem se bo pri škodi upoštevala vaša soudeležba oz. odbitna franšiza, škoda pa bo vplivala tudi na vaš bonitetni razred, česar pri delni kombinaciji ni.

In če na vaš avto, pade veja s sosedovega drevesa? Ali pa vas razbito avtomobilsko steklo zaradi padle veje pričaka na parkirišču pred službo? Katero zavarovanje bo krilo škodo? Preverite v nadaljevanju članka.