Stanovnik naknadno 3. v 10. etapi

Motociklizem, Šport

Chilecito – Po koncu 10. etape relija Dakar so sodniki z dvema urama pribitka kaznovali Portugalca Rubena Fario. To pomeni, da je Miran Stanovnik zasedel 3. mesto in s tem izenačil svojo najboljšo etapno uvrstitev…

Chilecito – Po koncu 10. etape relija Dakar so sodniki z dvema urama pribitka kaznovali Portugalca Rubena Fario. To pomeni, da je Miran Stanovnik zasedel 3. mesto in s tem izenačil svojo najboljšo etapno uvrstitev na Dakarju.

Stanovnik je bil tretji že leta 2009 v 1. etapi relija Dakar, ki je takrat prvič gostoval na ozemlju Južne Amerike. Faria je v 10. etapi zasedel 3. mesto in je bil po tej etapi uvrščen na 5. mesto v skupnem seštevku. Po dveh urah časovnega pribitka je zdrsnil na 8. mesto v skupnem seštevku in nima več možnosti za morebitno uvrstitev na stopničke zmagovalnega odra v skupnem seštevku.

Trenutno je v teku že 11. etapa, katere 622 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo so organizatorji skrajšali za slabih sto kilometrov (530 kilometrov). Na prvi kontrolni točki (na 20-em kilometru), ki jo je prečkalo že 24 najboljših motociklistov v 10. etapi, je Miran Stanovnik na 6. mestu.

Pripravil: Rajko Petek

Aktualne novice o Miranovem nastopu na povezavi miranstanovnik.si