Motocikel svetovnega prvaka

Aktualno, Saloni

Na 2. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču, se bo med 20. in 21. marcem predstavilo tudi avstrijsko moštvo YART s svojim dirkalnim motociklom Yamaha YZF-R1. Za vprašanja ljubiteljev motociklizma bo na…

Na 2. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču, se bo med 20. in 21. marcem predstavilo tudi avstrijsko moštvo YART s svojim dirkalnim motociklom Yamaha YZF-R1. Za vprašanja ljubiteljev motociklizma bo na voljo tudi svetovni prvak Slovenec Igor Jerman, ki je v lanski sezoni to visoko lovoriko na vztrajnostnih dirkah osvojil skupaj z Avstralcem Stevom Martinom in Francozom Gwenom Giabbanijem.
Eden izmed najbolj prepoznavnejših obrazov v svetovnem motocilizmu, Igor Jerman, je svojo prvo dirko leta 1980 odpeljal na hrvaškem Grobniku. Z velikimi lastnimi vložki, odrekanjem ter trudom je pričel leta 2004 dirkati za avstrijsko moštvo YART (Yamaha Austria Racing Team). V vztrajnostnem prvenstvu »World endurance championship« (WEC) tekmuje od leta 2002 naprej, ko je v svoji krstni sezoni že stopil na najvišjo stopničko za takratno moštvo ZongShen. Do letošnje sezone je nastopil na 35. dirkah in zmagal na 10. dirkah prvenstva WEC. Dolga leta je tekmoval tudi v prestižnem svetovnem prvenstvu Superbike za moštvo Bertocci Kawasaki. Naslednje dirke se bo moštvo YART udeležilo na znamenitem francoskem dirkališču Le Mans, kjer bodo poskusili osvojiti zmago na 24-urni naporni dirki.

Igor Jerman, kot tudi ostali zvezdniki s tuje ter domače avto-moto scene bodo na voljo za vprašanja v soboto in nedeljo med potekom 2. MotorSport Salona na glavnem odru. Med njimi bodo tudi Andrej Jereb in Igor Kacin, Mitja Gustinčič, Igor Dekleva, Vladimir Stankovič ter ostali.

Omeniti velja še tekmovanje, ki bo potekalo na zunanjem poligonu s tekmovalnimi vozili fiat seicento in toyoto yaris. V točnostni dinamični vožnji si bodo najboljši vozniki lahko priborili 1-dnevni paket tečaja dinamične vožnje, 1-dnevni obisk enega od evropskih dirkališč z ekipo LEMA racing in vožnjo na sovozniškem sedežu dirkalnika ter vikend uporabo osebnega vozila pri avtocentru Toyota Jereb.

2. MotorSport Salon Ljubljana bo svoja vrata za obiskovalce na Gospodarskem razstavišču odprl 20. marca. V petek, 19. marca bodo na sporedu novinarske konference.

Več informacij na www.motorsport-salon.si