Japonski Lexus bo v Moskvi predstavil LS 460 AWD

Aktualno, Novosti

Proizvajalec luksuznih avtomobilov Lexus bo na bližajočem se moskovskem avtosalonu predstavil štirikolesno gnano izvedbo serije LS. LS 460 je limuzina, ki se ponaša s priznanjem World Car of The Year (svetovni avto leta) za leto…

Proizvajalec luksuznih avtomobilov Lexus bo na bližajočem se moskovskem avtosalonu predstavil štirikolesno gnano izvedbo serije LS.

LS 460 je limuzina, ki se ponaša s priznanjem World Car of The Year (svetovni avto leta) za leto 2007 in ki si je omenjeni naziv pridobila predvsem z bogato ponudbo opreme.

To so zdaj Japonci še razširili s štirikolesnim sistemom s sredinskim samozapornim diferencialom Torsen. Iz Lexusa sporočajo, da sistem deluje tako, da je v običajnih razmerah 40 odstotkov razpoložljive pogonske moči speljanih na sprednji kolesni par, 60 odstotkov od skupne moči 284 kilovatov (381 KM), ki jo lahko sprosti 4,6-litrski bencinski osemvaljnik, pa na vozno podlago prenese zadnji kolesni par.

Pogon na vsa štiri kolesa je Lexus premierno predstavil na sestrski, sicer hibridni različici LS 600h, prva “bencinska” limuzina pa bo nosila oznako LS 460 AWD. V prodajne salone bo prišla decembra letos.

Več na RTVSLO.SI >>