V Braziliji izbran za avto leta 2008

Aktualno

Le nekaj mesecev po lansiranju v južni Ameriki je Fiat Grande Punto v Braziliji prejel naziv avto leta 2008 ("Carro do Ano 2008"). V žiriji izbora je 37 novinarjev, ki zastopajo nacionalne specializirane medije. Izbor…

Le nekaj mesecev po lansiranju v južni Ameriki je Fiat Grande Punto v Braziliji prejel naziv avto leta 2008 (“Carro do Ano 2008”). V žiriji izbora je 37 novinarjev, ki zastopajo nacionalne specializirane medije.

Izbor poteka v organizaciji revije Auto Esporte. Gre za najbolj prestižno lovoriko Brazilske avtomobilske industrije, na kar kaže tudi seznam sodelujočih avtomobilov. Grande Punto je naziv osvojil s 235 točkami, sledijo mu Citroen C4 Pallas (208 točk), Nissan Sentra (152 točk), Renault Logan (146 točk ) in Chevrolet Vectra GT (134 točk).

Ta prestižni naziv je tudi odziv izjemnega uspeha, ki ga je Fiat Grande Punto zabeležil le v treh mesecih: od lansiranja v avgustu je bilo namreč v Braziliji registriranih skoraj 10.000 vozil. Fiatu Grande Puntu vozniki prepoznavajo novo smer v smislu dizajna, varnosti, kakovosti in udobja, vključno z novim sofisticiranim sistemom Blue&Me™, ki postavlja nove standarde v komunikaciji in zabavi v avtomobilu.

Nagrada “Carro do Ano 2008” se pridružuje zbirki impresivnih nagrad, ki so jih je Fiat Grande Puntu podelili južnoameriški novinarji in strokovna javnost. Prva med njimi je bila “Auto Interamericana 2008”, ki jo podeljuje zveza vseameriških novinarjev Interamerican Federation of Automotive Periodicals (FIPA). Sledila sta nagradi “Carro Nacional do Ano” in “Carro Abiauto do Ano”, ki ju podeljuje ZVEZA brazilske avtomobilske industrije (Abiauto) ter dve nagradi žirije Top Car TV: “Best national car over 1001 cc” (najboljši nacionalni avto s prostornino motorja več kot 1.001 cm3) in “Best product advertisement” (najbolje oglaševani produkt) za oglas “Bola de Cristal”. Na seznamu nagrad Fiat Grande Punta je tudi nagrada “Big Idea Chair”, ki jo podeljuje Yahoo Brasil.


Sorodne vsebine