SPTA se nadaljuje na Grobniku

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Naslednji konec tedna (8. in 9. september 2007) se bo na hrvaškem dirkališču Grobnik nadaljevala sezona Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov. Velike nagrade Hrvaške se bo udeležil tudi Samo Čede z BMW-jem 320i. V najbolj množično…

Naslednji konec tedna (8. in 9. september 2007) se bo na hrvaškem dirkališču Grobnik nadaljevala sezona Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov. Velike nagrade Hrvaške se bo udeležil tudi Samo Čede z BMW-jem 320i. V najbolj množično zastopani diviziji II trenutno zaseda peto mesto z dobrim izhodiščem za skok na najvišja mesta. »Po (pre)dolgem dirkaškem odmoru komaj spet čakam na naslednjo dirko in osvajanje novih točk,« pravi Samo, ki ima že vso dirkaško opremo pripravljeno v potovalki.
Lani si je Samo na Grobniku s fiat seicentom v diviziji I privozil odlični dve tretji mesti. Dirkališče pri Rijeki pozna, vendar se zaveda, da je zelo hitro z grobim asfaltom in z nekaj specifičnimi zavoji, zato bodo bistvene tudi nastavitve avtomobila.
»Grobnik, slavno hrvaško dirkališče. Vsem precej domače, pa vendar polno pasti,« razmišlja Samo: »V naši okrepljeni ekipi priprave za dirko že potekajo. Dirkalnik bomo na podlagi znanih podatkov že doma skušali kar najbolje pripraviti, tako, da nam za petkov prosti trening preostane le še finalna nastavitev avtomobila glede na vremenske razmere. Od same dirke si obetam obilo dvobojev, v katerih res uživam. Skušal bom odpeljati kar najbolje in obdržati dobro uvrstitev na lestici SPTA.«
V petek, 7.septembra se bodo pričeli prosti treningi. V soboto dopoldne po tehničnih pregledih in verifikaciji bodo sledili uradni treningi in nato popoldne že prva dirka. V nedeljo bodo vozniki SPTA dirko pričeli skupaj z vozniki srednje-evropske cone. Vabljeni na ogled dirke.

Več na samo-racing.com