Sproščeno vzdušje v ekipi

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Po uvodni avstrijski dirki se odprto državno prvenstvo SPTA v krožnih dirkah seli na domači teren, natančneje na dolenjsko dirkališče Mobikrog pri Cerkljah ob Krki. Slovenski in tudi tuji tekmovalci so ga v minulih letih…

Po uvodni avstrijski dirki se odprto državno prvenstvo SPTA v krožnih dirkah seli na domači teren, natančneje na dolenjsko dirkališče Mobikrog pri Cerkljah ob Krki. Slovenski in tudi tuji tekmovalci so ga v minulih letih že precej spoznali. Samo Čede je v letošnjem letu že nekajkrat obiskal slovenski ‘zeleni pekel’, zato se na tretjo in četrto dirko sezone odpravlja samozavestno.

Samovi prvi dirkaški kilometri s pokalnim fiat seicentom so se začeli ravno na Mobikrogu v začetku lanskega leta. Tu je tudi prvič avtomobil večkrat obrnil okoli svoje osi in pri tem ostal nepoškodovan. Torej na dirkališče v Cerkljah ga vežejo močni spomini, neprijetni kot tudi prijetni. Tu je namreč dosegel tudi svojo prvo zmago v karieri! Ravno na lanski prvi junijski dirki je prvič stopil na najvišjo stopničko in zasluženo slavil zmago.

Letošnji prvi vikend v Cerkljah, ki se bo odvijal od 8. do 10. junija, se pričakuje, da bo precej podoben lanskemu. Z razliko v tem, da je letos Samo s svojim novim BMW-jem 320i pristal v močnejšem razredu 3, kjer je konkurenca najmočnejša. V diviziji II Samo trenutno zaseda odlično tretje mesto, pred njim sta le tekmovalca s precej močnejšima avtomobiloma. V svojem razredu 3 pa je uvrščen še mesto višje.

»Prvo letošnjo dirko v Sloveniji pričakujem povsem mirno,« komentira Samo svoje počutje, le nekaj dni pred pričetkom dirkaškega konca tedna: »Nisem obremenjen z rezultatom, vseeno pa bi rad odpeljel kar najboljše. Dirke se zelo veselim, po videni listi prijav pa lahko v tem vikendu pričakujemo veliko konkurentov v vseh kategorijah. Nastavitev svojega BMW-ja nisem spreminjal, avto ja bil deležen le nežne roke pri odpravi “bojnih ran” iz Melka… Verjamem, da se nam tudi tokrat obetajo trdi boji za vsak centimeter asfalta, najverjetneje bo zaradi tega  v servisnem kombiju tudi kak karoserijski del 🙂 🙂 :). Gledalci bodo zagotovo prišli na svoj račun, še bolj pa mi, za volanom, ki v veliki večini to progo najbolje poznamo…«


Sorodne vsebine