Uspešen pričetek sezone

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Lamkovi vozniki so na prvi letošnji gorski dirki v Sevnici uspešno pričeli novo sezono. Barve kluba so branili Marjan Smrdelj , Andrej Skrbinšek in Zoran  Poglajen . Za Marjana Smrdelja in njegovo formulo F3000 je…

Lamkovi vozniki so na prvi letošnji gorski dirki v Sevnici uspešno pričeli novo sezono. Barve kluba so branili Marjan Smrdelj, Andrej Skrbinšek in Zoran  Poglajen.

Za Marjana Smrdelja in njegovo formulo F3000 je bila dirka na Studenec krstna in je šele spoznaval svojo lolo z zytecovim motorjem, kot tudi samo progo. Po treningih je z nasmeškom povedal, da se je do tedaj na vrh zapeljal le enkrat s tovornjakom. Sicer pa je čez vikend uspešno izboljševal čase in na koncu zaključil kot peti v skupni razvrstitvi, kjer je bila konkurenca s kar nekaj furmalami precej močna. Z nekaj spremembami na nastavitvah pa bo bil še bolj konkurenčen v nadaljevanju sezone.

Dobro je bil razpoložen tudi Andrej Skrbinšek, ki je v generalni razvrstitvi državnega prvenstva, kjer sta šteli samo drugi dve vožnji, dosegel šesto mesto. Prva vožnja je bila sicer razveljavljena zaradi neenakih razmer na progi. S peugeotom 206 je bil Andrej zadovoljen.

Sevnica pa je bila prva gorska dirka tudi za Zorana Poglajena, ki se je na štart podal s suzuki swiftom. V skupini N do 1400 kubičnih centimetrov je zmagal, ker pa je bilo premalo avtomobilov te skupine je bil prestavljen v skupino A iste prostornine, kjer je dosegel 13. mesto. Sam dodaja, da so mu v letošnjem letu prioriteta krožne dirke.

Naslednja gorska dirka je na sporedu 23. – 24. junija, ko se bodo dirkači podali na Roglo.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine