Prvi treningi

Motociklizem, Šport

…so danes ponudili obema voznikoma Inotherm Racing Teama Boštjanu Skubicu in Boštjanu Pintarju možnost osvežitve spomina in prilagajanja na letošnje pogoje na ovalu v Daytoni. Na prvem treningu bolj previdno, na naslednjem pa že v…

…so danes ponudili obema voznikoma Inotherm Racing Teama Boštjanu Skubicu in Boštjanu Pintarju možnost osvežitve spomina in prilagajanja na letošnje pogoje na ovalu v Daytoni. Na prvem treningu bolj previdno, na naslednjem pa že v želji čimbolje spoznati limite na progi. To je obema tudi uspelo, saj sta vsak svoj lanskoletni najboljši čas kroga že na drugem treningu oba popravila skoraj za celo sekundo. Pred kvalifikacijami tako ostajata še dva krajša treninga.


Boštjan Skubic: “Vesel sem, da se je začelo zares. Prvi trenenig še ni šlo “na polno”, bolj je šlo za osvežitev spomina glede podlage, linije. Del treninga smo izkoristili za optimiranje nastavitev  motocikla. Na drugem treningu pa sem svoj lanski najboljši čas popravil skoraj za sekundo, kar me navdaja z optimizmom pred kvalifikacijami.


Boštjan Pintar: “Lanskoletna izkušnja in poznavanje steze mi je nedvomno pomagala pri tem, da sem že prvi trening lahko izkoristil skoraj v celoti. Zadovoljen sem z novim lastnim najboljšim časom, a sem prepričan, da ga bom lahko na prihodnjih treningih in kvalifikacijah še izboljšal.


Sorodne vsebine