Najmočnejši pickup vseh časov

Aktualno, Zanimivosti

Da so pri dodgu, hčerinski znamki DaimlerChryslerja povili najmočnejšega pickupa, ni nobenega dvoma. Orjaka namreč poganja 500-konjski viperjev V10, ki ga požene do 240 kilometrov na uro najvišje hitrosti, postavlja pa nove mejnike moči med…

Da so pri dodgu, hčerinski znamki DaimlerChryslerja povili najmočnejšega pickupa, ni nobenega dvoma. Orjaka namreč poganja 500-konjski viperjev V10, ki ga požene do 240 kilometrov na uro najvišje hitrosti, postavlja pa nove mejnike moči med v Ameriki tako priljubljenimi kamioneti.

Pri Dodgu so očitno mislili resno, ko so sprejeli vizijo postati najbolj športna znamka ameriškega Chryslerja. »Ram SRT-10 predstavlja utelešenje naših prizadevanj, izdelati najmočnejšega pickupa vseh časov,« je povedal Wolfgang Bernhard, pomemben mož skupine Chrysler in dodal, da »je bila želja združiti surovo moč s prefinjeno mehaniko, ki je ponavadi rezervirana za najboljše superšportnike.« Pod pokrovom dodelane karoserije se skriva enak 8,3-litrski aluminijasti desetvaljnik, kot v ultimativnem ameriškem športniku, dodgu viperju, ram SRT-10 pa ima tako med vsemi serijskimi »trucki« največjo delovno prostornino motorja. In kako hitro orjak pospeši od nič do sto kilometrov na uro? V skromnih petih sekundah.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine