Vectra z mega zadnjico

Aktualno, Novosti

Nova kombijevska vectra je največji kombi v svojem razredu po merah prtljažnika in potniške kabine. Zanjo se bodo vse pogosteje odločali veliki kupci, več kot dve tretjini vecter pa bo poganjal eden od dizelskih motorjev….

Nova kombijevska vectra je največji kombi v svojem razredu po merah prtljažnika in potniške kabine. Zanjo se bodo vse pogosteje odločali veliki kupci, več kot dve tretjini vecter pa bo poganjal eden od dizelskih motorjev. Osnovna različica stane pet milijonov tolarjev.  

Opel vectra caravan sodi med avtomobile, ki naj bi prepričevali predvsem z ugodnim razmerjem med ceno, opremo in prostornostjo. Nova generacija naj bi ponudila tudi dovolj visoko raven kakovosti in s tem ugleda, kar za predhodne generacije nismo mogli trditi. Z novo je drugače, trdijo v družbi Opel Marketing, saj je izdelana precej bolje in že sili razred više kot njeni tekmeci. To zagotovo drži z vidika prostornosti, saj je vectra caravan daleč največji kombi v srednjem razredu.

Največji v razredu, skoraj največji na trgu

Njen prtljažnik v osnovi meri 530, ob podrti zadnji klopi pa kar 1.850 litrov. Večji je le tisti pri mercedes-benzu razreda E, ki sodi razred više. Poleg tega je zelo prilagodljiv in lahko dostopen. Novost v njem sta tračnici na stenah prtljažnika, ki rabita za pritrditev mrež in predelnih sten, kar omogoča učinkovito zavarovanje in razmeščanje prtljage. Več prostora je tudi zaradi podaljšane medosne razdalje in skupne dolžine vectre caravan v primerjavi z limuzinsko različico, saj ta zdaj meri 4,82 metra v dolžino in 2,83 metra v medosje. Na zadnji klopi ima približno deset centimetrov več prostora kot limuzina.

Vectra caravan s 30- do 40-odstotnim deležem

Slovenci naj bi prihodnje leto kupili okoli 350 vecter, od tega bo od 30 do 40 odstotkov takih s kombijevskim zadkom. Povečal se bo tudi delež dizelsko gnanih vecter, ki je že letos dosegel 65 odstotkov v primerjavi z bencinskimi. Ob tem bodo pri Oplu več pozornosti posvečali velikim kupcem.

Štirje bencinski motorji, trije dizli

V kombijevski vectri se vrtijo enaki motorji kot v limuzini ali petvratni GTS. To pomeni, da ponudba bencinskih strojev sega od 1,8- do 3,2-litrskega. Dizli pa so trije: dvo- in 2,2-litrski štirivaljnik ter trilitrski Isuzujev šestvaljnik s 130 kilovati oziroma 177 konjskimi močmi. Cene se gibljejo med pet in 8,3 milijona tolarjev.