Za Fiata 500 in Forda Ka

Aktualno

Hidria v skladu s pred leti zastavljeno jasno strategijo prevzema vse pomembnejšo vlogo na področju razvoja in proizvodnje preciznih aluminijastih delov za volanske sisteme oz. sisteme upravljanja v osebnih vozilih. Njene sposobnosti na tem področju…

Hidria v skladu s pred leti zastavljeno jasno strategijo prevzema vse pomembnejšo vlogo na področju razvoja in proizvodnje preciznih aluminijastih delov za volanske sisteme oz. sisteme upravljanja v osebnih vozilih. Njene sposobnosti na tem področju so pred nedavnim požele novo priznanje z nominacijo za razvojnega in proizvodnega dobavitelja pomembnih delov za volanski sistem dveh novih »malčkov«: Fiata 500, ki bo na tržišču prihodnje leto, ter Forda Ka, ki ga bo mogoče voziti od leta 2008 dalje. Družba Hidria Rotomatika iz Spodnje Idrije bo za oba avtomobila, ki tokrat prihajata iz montažnih linij Fiat Auta S.p.A v poljskem Tychyju, letno dobavljala 240.000 komponent.  

 

Hidria trenutno investira v 7 milijonov evrov vreden inštitut v Tolminu, ki bo namenjen ustvarjanju inovativnih rešitev za vžigne sisteme in elektroniko. Prihodnje leto je previden začetek gradnje inštituta za nove procese, tehnologije in materiale v Spodnji Idriji, ki bo s svojimi, povsem novimi specializiranimi testnimi laboratoriji ter razvojnimi inženirji zagotovil inovativne rešitve in vodilno konkurenčno pozicijo Hidrie v Evropi tudi na področju delov za volanske sisteme. V skladu s svojimi usmeritvami je divizija Hidria Automotive že vključena v konceptualni razvoj številnih novih volanskih sistemov vozil v evropski avtomobilski industriji, ki bodo ugledala luč sveta leta 2009 in kasneje.

Več na hidria.si