Eksploziven prvenec Montoye

Avtomobilizem, Šport

Nekdanji dirkač formule 1 Kolumbijec Juan Pablo Montoya ni preveč uspešno začel nove kariere za volanom dirkalnika serije Nascar. Na svoji prvi dirki se je v nedeljo na floridskem dirkališču zapletel v silovito trčenje, iz…

Nekdanji dirkač formule 1 Kolumbijec Juan Pablo Montoya ni preveč uspešno začel nove kariere za volanom dirkalnika serije Nascar.

Na svoji prvi dirki se je v nedeljo na floridskem dirkališču zapletel v silovito trčenje, iz katerega jo je odnesel brez poškodb. Kolumbijski voznik je dirko končal 16 krogov pred koncem na 34. mestu.

Montoya je začel kot 29. in se med 43 dirkalniki 40 krogov pred koncem prebil že do 13. mesta ter bil na dobri poti, da dirko konča med najboljšo deseterico. Šestnajst krogov pred koncem pa ga je od zadaj zadel tekmec, zato je zdrsnil v desno in se zaletel v zunanjo steno ovala. Avto je nato odbilo v zaščitno ogrado, v zadnjem delu so se pojavili plameni, nato pa je razneslo še poln rezervoar bencina, tako da so razbitine letele na vse strani. Montoya je ob pojavu prvih ognjenih zubljev hitro splezal skozi levo voznikovo okno in stekel stran od avtomobila. Dirko so morali prekiniti za 20 minut, še preden pa so jo nadaljevali, so zdravniki že pregledali Kolumbijca in potrdili, da jo je odnesel brez praske.

“Avto se je na dirkališču dobro obnesel in dokazal sem, da se lahko enakovredno kosam s preostalimi vozniki,” je dejal Montoya, ki bo prihodnjo sezono nastopal v tem tekmovanju: “Jasno pa je, da ne bo lahko. Kljub temu sem se za volanom počutil odlično!”

Več na delo.si


Sorodne vsebine