Novi, večji, lepši

Aktualno, Novosti

Tako kot se je umaknila iz proizvodnje Xsara se je tudi Xsara Picasso. Vendar francozi ne počivajo in že opozarjajo javnost na prihod povsem novega modela C4 Picasso. Poleg tega, da je večji od zamenjujočega…

Tako kot se je umaknila iz proizvodnje Xsara se je tudi Xsara Picasso. Vendar francozi ne počivajo in že opozarjajo javnost na prihod povsem novega modela C4 Picasso. Poleg tega, da je večji od zamenjujočega modela, se ponaša s sedmimi sedeži v treh vrstah ter ogromnimi steklenimi površinami, ki omogočajo odlično preglednost. Glede na to, da zadnje čase presenečajo z ugodnimi cenami, smo lahko optimistični tudi za C4 Picasso.

Tudi pri novem modelu bo mogoče v napoto A stebriček, ki je postavljen v dveh delih, prvi del pa je postavljen daleč spredaj pred voznika in sovoznika, kar je pri Xsari Picasso povzročalo slabšo preglednost v ostrih nepreglednih zavojih. Kakorkoli že pač, linije so povsem sveže in z odobravanjem sprejete. V notranjosti je sedaj nova tretja vrsta sedežev, ki je kot že v navadi v sorodnih modelih bolj za silo in le za prevoz otrok. Prtljažnik bo sicer velik 576 litrov, seveda ob podrti tretji vrsti, povečal pa se bo lahko do 1951 litrov.

C4 Picassa bodo ponujali z dvolitrskim bencinskim motorjem (105kW/143KM) in dvema dizelskima pogonskima agregatoma (81kW/110KM ter močnejša opcija 101kW/138KM). Vsi motorji pa bodo na voljo z ročnim šestopenjskim menjalnikom. Posebnost novega C4 P. pa bo zagotovo pnevmatsko vzmetenje na zadji osi, ki omogoča, da se prag prtljažnika spusti, kot recimo pri velikih tovornjakih. Seveda pa to poleg lažjega natovarjanja omogoča tudi udobnejšo vožnjo po manj udobnih poteh.


Sorodne vsebine