Lešnik v čokoladi

Aktualno, Novosti

Volkswagen izdeluje odlične avtomobile, o tem ni nobenega dvoma. Na slovenski trg pa bo sedaj zapeljal še Eos, ki dopolnjuje manjkajoči člen v nemški ponudbi – kupe kabriolet. Če predstavljata Golf in Passat okusno čokolado,…

Volkswagen izdeluje odlične avtomobile, o tem ni nobenega dvoma. Na slovenski trg pa bo sedaj zapeljal še Eos, ki dopolnjuje manjkajoči člen v nemški ponudbi – kupe kabriolet. Če predstavljata Golf in Passat okusno čokolado, potem je Eos tisti lešnik, ki naredi piko na i. Uradno pri nas na voljo od 13. junija s tremi bencinskimi in enim dizelskim motorjem.

Eos ne izhaja iz nobenega obstoječega modela, kljub temu pa linije povzema po Passatu. Razlog je preprost! Kot limuzino je tudi novega Volkswagenovega kupe-kabrioleta oblikoval Slovenec Robert Lešnik. Streha je sestavljena iz petih steklenih ter jeklenih elementov, ki se zaprejo oziroma odprejo v zgolj petindvajsetih sekundah. V primeru nesreče z odprto streho Volkswagen miri potencialne kupce s podatkom, da se varnostni ščiti sprožijo v času 0,25 sekunde. V kolikor to ni dovolj, so prisotne še čelne in stranske varnostne blazine ter prednja vzglavnika z izboljšanimi naletnimi lastnostmi. Ker je to lahko tudi kupe, je zadaj prostora še za dve osebi, priporočljivo je, da sta manjše rasti. In še zanimivost je strešno okno, ki naredi avtomobil še bolj samosvoj. V prtljažniku se najde prostora od 205 do 380 litrov.

Motorna paleta je v premoči bencinskih pogonskih agregatov. Slednjih so kar trije; 1,6 FSI (85kW/115KM), 2,0 FSI (110kW/150KM) ter 2,0 FSI (147kW/200KM) podkrepljen s turbinskim polnilnikom. Od dizelskih motorjev je na voljo le en 2,0 TDI s 103 kW oziroma 140 konjskimi močmi. Vsi motorji sodelujejo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Za najdražjo in najmočnejšo izbiro bo veljal bencinski 3,2 litrski FSI motor s kar 184 kW oziroma 250 konjskimi močmi, ki se bo izbrani družbi pridružil nekoliko kasneje. Pri takšni moči je pomembno, da je ESP že na spisku serijske opreme in tudi je.

Eos bo pristal v vaši garaži proti plačilu nekje nad 5,7 milijona tolarjev oziroma dobrih 25.000 evrov. Slovenci so po podatkih Porsche Slovenija planili po njem, saj so načrtovano letno prodajo šestedesetih vozil povečali še za dodatnih dvajset Eosov. Lahko dodamo le še: Bravo Lešnik!