Vožnje s K1 Attackom

Aktualno, Zanimivosti

V petek so na dolenjskem dirkališču Mobikrog zabrneli motorji in naši zvesti bralci so imeli priložnost videti v zakulisje avtomobilskega športa. Medtem, ko so nestrpno pričakovali prihod zvezde dneva K1 Attacka iz Maribora so si…

V petek so na dolenjskem dirkališču Mobikrog zabrneli motorji in naši zvesti bralci so imeli priložnost videti v zakulisje avtomobilskega športa. Medtem, ko so nestrpno pričakovali prihod zvezde dneva K1 Attacka iz Maribora so si ogledali nekaj slovenskih tekmovalnih vozil. Na svoj trenutek slave so tako prišli štirje majhni Fiati Seicenti, Skrbinškov super Peugeot 206, atraktivni Robidin VW Beetle ter Peugeot 206 SNP s katerim so se tudi zapeljali po stezi.

K1 Attack je zamujal zaradi gneče na cesti ter policistov, ki so si očitno želeli superšportni avtomobil tudi po bliže pogledati. Izžrebanci naše nagradne igre so se zato najprej na stezo podali na sovozniškem sedežu 160 konjev močnega tekmovalnega Peugeota 206 SNP. Naokrog, jih je popeljal Darko Božič. Medtem je na dirkališče prispel K1 Attack, katerega je lastnik Aljoša Tušek predstavil nagrajencem. Glavni trije podatki so bili; 240 konjskih moči pri dobrih 900 kilogramih ter končna hitrost več kot 270 km/h.

Eden izmed nagrajencev, Damjan Šimenc iz bližine Novega mesta je bil nad Peugeotom navdušen: “Pač avto ima odlično lego, odlične in še boljše bremze oziroma zavore. Prestavno razmerje sicer vsaj po mojem okusu ni prirejeno za Mobikrog, mogoče bi bilo bolje, da bi imel krajše prestavno razmerje. Vseeno je prijazen dirkač (beri: Darko Božič) iztržil oziroma iztisnil iz vozila maksimalno. Avto za svojih 160 konjskih moči odlično deluje, predvsem lega avta je fenomenalna.

Edina prisotna nagrajenka nežnejšega spola Lidija Koren se je nad dvestošestko navdušila: “To je bila moja prva vožnja v dirkalnem avtomobilu. Voznik je bil enkraten, vožnja pa še boljša. Super!!!” Po vožnji s K1 Attackom je le dodala: “Noooorooooo,” sicer ljubiteljica Hond.

Miha Krvina iz Ljubljane se je tudi prvič peljal s tekmovalnim vozilom, še bolj pa ga je navdušil K1 Attack: “Ha ha, drug svet! za 240 KM presenetljivo hitro, najbrž zaradi nizke teže. Praktično brez nagibanja v zavojih – pravi tekmovalni avto, z udobjem družinskega avtomobila, ko se nam nikamor ne mudi. Avtoradio je nepotreben.

Na isti dan je potekal tudi Tečaj dirkanja avtokluba Lamko. Poučnega tečaja se je udeležil tudi naš nagrajenec Andrej Šoln, ki je bil nad novo pridobljenim znanjem zelo zadovoljen: “Danes sem se naučil marsikaj novega, predvsem vožnjo skozi zavoje ter idealno linijo, katero ni tako preprosto najti kot se sprva zdi. Vesel sem, da mi je avto.over.net omogočil ta tečaj in se uredniku tudi lepo zahvaljujem.” Prejel je tudi pohvalo od organizatorjev tečaja.