New

Aktualno, Novosti

Renault je saniral starega in lansiral novega Espaca na trg. Zunanje osnovne linije ostajajo enake, le rahlo še bolj koničast in oglat je. Kot, da bi se postaral. Več sprememb je v motorni ponudbi. Po…

Renault je saniral starega in lansiral novega Espaca na trg. Zunanje osnovne linije ostajajo enake, le rahlo še bolj koničast in oglat je. Kot, da bi se postaral. Več sprememb je v motorni ponudbi.

Po domače povedano novi Renault Espace deluje precej “zateženo”. V prednji maski je edina iskrivost kromirana črta od leve do desne meglenke znotraj odprtine za zrak. Kljub temu, da je precej dolg nima nobene posebne dinamične bočne linije. Zajeten zadek me spominja na učiteljico iz osnovne šole. Vsaj “spojler” ima na strehi. Zanimiva pa sta prednja žarometa, ki sedaj svetita “bi ksenonsko” in sledita zavoju… kar me zopet spominja na učiteljico med pisanjem testa. Velika panoramska streha je električno pomična in vam s tem nudi dnevno osvetlitev notranjosti.

Pri Renaultu upajo, da bo kupce prepričal predvsem dizelski motor 2,0 dCi, ki je na voljo v dveh različicih. Prva omogoča 150 in močnejša 175 konjskih moči. Na voljo pa je še 3,0 litrski dCi motor s šestimi valji, ki ponuja 165 ali 180 konjskih moči. Poleg teh in še ostalih motorjev je vredno omeniti najmočnejšega 3,5 litrskega V6 motorja z 245 konjskimi močmi, katerega upravljate s pomočjo pet-stopenjskega avtomatičnega menjalnika.

Naj omenim, da je jutri Valentinovo in se vam splača zaviti v Renaultove prodajalne, ker imajo posebne ugodnosti za tiste, ki so zaljubljeni v novega (beri: prenovljenega) Megana.


Sorodne vsebine