Testiranja se nadaljujejo

Avtomobilizem, Šport

Seat je opravil dvodnevno testiranje na dirkališču v Kataloniji v Montmelu. Testiranja se je udeležilo vseh šest dirkačev. V Italiji na dirkališču Vallelunga sta se zbrali ekipi Alfa Romeo in BMW ter opravili tridnevno obsežno…

Seat je opravil dvodnevno testiranje na dirkališču v Kataloniji v Montmelu. Testiranja se je udeležilo vseh šest dirkačev. V Italiji na dirkališču Vallelunga sta se zbrali ekipi Alfa Romeo in BMW ter opravili tridnevno obsežno testiranje.

V Španiji pri Seatu so se posvečali predvsem motorju, aerodinamiki ter uvajanju novih treh voznikov na novi stroj. Vozniki so se razdelili v skupinico po tri na en dan. Prvi dan so voziili Peter Terting, James Thompson in Rickard Rydell. Naslednji dan so za volan sedli preostali trije: Jordi Gene, Yvan Muller in Gabriele Tarquini. Jordi Gene-jev komentar glede testiranja je realen: “Večino dela smo usmerili v pnevmatike. Katere so najbrž največja sprememba v letošnji sezoni…” Za Gabriela Tarquini-ja je bil to v bistvu prvi pravi test s Seat Leonom: “Rad imam ta avtomobil, ker je zelo odziven. Dober je v počasnih odsekih, vendar ga bomo morali izboljšati v hitrejših zavojih.” Testiranja bodo nadaljevali 27. in  28. februarja v Albaceteju.

V Italiji je za Alfo Romeo prva dva dneva peljal le mladi Augusto Farfrus. Vozil je staro, a dodelano Alfo 156. Tretji dan pa je Alfo prevzel bivši italijanski dirkač formule ena Gianni Morbidelli, ki se z moštvom še dogovarja glede medsebojnega sodelovanja v letošnji sezoni. Za BMW sta testirali ekipi BMW Team Germany in BMW Team Italy-Spain, obe s po enim novim BMW-jem 320is E90. Za nemško ekipo sta vozila Dirk in Jorg Muller, ki sta delala predvsem na novem motorju. Za italijansko-špansko navezo je peljal v svojem prirejenem BMW-ju Alessandro Zanardi. Drugo trojko pa sta si izmenjevala Marcel Costa in Ander Vilarino, oba španca. Izmed njiju bodo izbrali enega, ki bo vozil celo sezono.


»
Sorodne vsebine