Pri Seatu že testirajo

Avtomobilizem, Šport

Pri Seat Sport team-u so opravili dvodnevni test novega Leona. Testiranja so bila namenjena predvsem novim trem voznikom Gabriele Tarquiniiju, James Thompsonu in Yvan Mullerju ter navajanju na nove gume znamke Yokohama. Test je potekal…

Pri Seat Sport team-u so opravili dvodnevni test novega Leona. Testiranja so bila namenjena predvsem novim trem voznikom Gabriele Tarquiniiju, James Thompsonu in Yvan Mullerju ter navajanju na nove gume znamke Yokohama. Test je potekal na dirkališču Almeria v Španiji.

Šest voznikov se je razporedilo na dva testna dneva, kajti na voljo so imeli le tri dirkalnike Leon. Novopridruženim voznikom so pomagali spoznavati novi avtomobil že stari obrazi Seatove zasedbe: Jordi Gene, Peter Terting in Rickard Rydell. “Prišleki” so bili vidno zadovoljni z novim delovnim orodjem. Prve Yvan Mullerjeve besede so spodbudne: “S Seatom Toledom sem že dirkal nekaj let nazaj. Navdušen sem nad razliko med prejšnjim dirkalnikom in novim Leonom. Ekipa je naredila velik napredek v zadnjih dveh letih.” Tudi Gabriele Tarquini, ki prihaja iz ekipe Alfa Romeo ni skrival pozitivno usmerjenih misli: “Ta avtomobil ima velik potencial…”

Inženirje pa je bolj zanimal odziv avtomobila na nove pnevmatike. V letošnji sezoni bo namreč v prvenstvo prišel novi opremljevalec gum – Yokohama. Michelin se neslavno umika iz prvenstva WTCC, delno tudi zaradi lanskih zapletov v formuli ena in dirke za VN ZDA. Rickard Rydell: “Ti testi so pomembni, da bomo dobro spoznali nove gume in ob enem, da se bomo karseda dobro pripravili na novo sezono.”

Ekipa Seata je že napovedala novi test na dirkališču v Barceloni devetega in desetega februarja. Vsekakor so s temi testi naredili korak pred konkurenco. Glavni favorit v letošnji sezoni še vedno ostaja BMW.