Ferrari predstavil 248F1

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Ferrari je v Mugellu predstavil dirkalnik za sezono 2006. Moštvo iz Maranella bo z dirkalnikom z oznako 248 F1 bo poskušalo popraviti bled vtis iz lanske sezone, ko so po šestih zaporednih konstruktorskih naslovih osvojili šele…

Ferrari je v Mugellu predstavil dirkalnik za sezono 2006. Moštvo iz Maranella bo z dirkalnikom z oznako 248 F1 bo poskušalo popraviti bled vtis iz lanske sezone, ko so po šestih zaporednih konstruktorskih naslovih osvojili šele tretje mesto s skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Svetovni prvak Michal Schumacher je predvsem zaradi težav nekonkurenčnega dirkalnika po petih zaporednih naslovih svetovnega prvaka krono predal Fernandu Alonsu.
Tudi moštvo je doživelo nekaj sprememb, saj se je poslovil Brazilec Rubens Barrichello, njegovo mesto pa je prevzel rojak Felipe Massa. Presenetljivo pa se pri italijanskem moštvu niso odločili za nadaljevanje serije imen, kjer je bolid za črko F nosil trenutno letnico prvenstva. Nov dirkalnik nosi ime 248 F1, pri čemer pomenita prvi cifri prostornino motorja 2,4 litra, osmica pa njegovo zgradbo V8.

Več na Delo.si