Novi Renault prihodnje leto

Aktualno

Minister za gospodarsvto mag. Andrej Vizjak pravi, da ne vidi večjih težav pri izplačilu obljubljenega prvega dela podpore Revozu za proizvodnjo novega modela avtomobila, ki naj bi nadomestil trenutnega Twinga in ki naj bi stekla…

Minister za gospodarsvto mag. Andrej Vizjak pravi, da ne vidi večjih težav pri izplačilu obljubljenega prvega dela podpore Revozu za proizvodnjo novega modela avtomobila, ki naj bi nadomestil trenutnega Twinga in ki naj bi stekla naslednje leto. Tako je država že pripravila tri milijarde tolarjev za predvideno izplačilo.

Minister si je že poleti 15. julija letos ogledal podjetje Revoz d.d. v Novem mestu predvsem zaradi naložbe, ki jo bo delno investirala tudi slovenska vlada v proizvodnjo novega modela. Pogodbo je podpisal že lani, sedaj bivši gospodarski minister Matej Lahovnik s predsednikom uprave Revoza Michaelom Boutonom. S tem bi slovenska vlada investirala 10% naložbe, ki pa bo skupno stala okoli štiristo milijonov evrov. S tem načrtujejo v Revozu skoraj podvojitev proizvodnje, saj so lani izdelali 131.761 Cliov, v prihodnje pa naj bi izdelali  210.000 novih modelov letno. Novo zaposlitev naj bi našlo še dodatnih 500 ljudi.

Clia druge generacije bodo v Novem mestu izdelovali še drugo leto, nakar bi ob koncu leta začeli s proizvodnjo novega modela o katerem je zelo malo znano.