RSV 1000 R in 1000 R factory že v Sloveniji

Aktualno

V Sloveniji se je uradno začela prodaja Apriliinih superšportnih motociklov RSV 1000 R in 1000 R factory. Kot naslednika uspešne mille se ponašata z spremenjeno obliko, dodelano tehniko in novim pogonskim agregatom ‘Magnesium’.   Nov…

V Sloveniji se je uradno začela prodaja Apriliinih superšportnih motociklov RSV 1000 R in 1000 R factory. Kot naslednika uspešne mille se ponašata z spremenjeno obliko, dodelano tehniko in novim pogonskim agregatom ‘Magnesium’.

 

Nov motor ‘Magnesium’

 

Oba motocikla sta v osnovi narejena okoli enakega okvirja, ki je v primerjavi s predhodnim lažji za 600 gramov in tehta le 9,65 kilograma. Motocikla sta tudi nekoliko manjših mer od mille, poganja pa ju nov motor z imenom ‘Magnesium’. Dvovaljni V-twin s kotom med valjema 60 stopinj razvije največjo moč 138,7 KM in se zavrti vse do enajst tisoč vrtljajev. Spremenjena je tudi oblika. Sprednji del z vstopnikom zraka med žarometoma spominja na hondo SP2, zadek pa je oblikovan v italijanskem slogu, podobno kot na primer pri MV agusti. Različica factory je bogatejša za bolj žlahtne tehnične komponente, kot so na primer amortizerji in zavore.

 

3,2 oziroma 4,0 milijone tolarjev

 

Letos imajo pri slovenskem uvozniku za motocikle Aprilia, družbi Avto Triglav d.o.o., za najbolj neučakane na zalogi pet motociklov. Cena znaša 3,2 milijona tolarjev za RSV 1000 R oziroma 4,0 milijona slovenskih tolarjev za 1000 R factory. Zaradi ekskluzivnosti motocikla kljub koncu motoristične sezone in iztekajočemu koledarskemu letu ne bodo ponudili nobenih popustov, vsak kupec pa bo deležen darila v obliki opreme v vrednosti približno 200 tisočakov pri nakupu RSV 1000 R in 300 tisoč tolarjev pri RSV 1000 R factory.