Muzej Mille Miglia odpira vrata

Aktualno, Zanimivosti

Slavna vsakoletna dirka oldtimerjev Mille Miglia je končno dobila svoj muzej. Uradna otvoritev prenovljenih prostorov bivšega benediktinskega samostana Sant’Eufemia della Fonte, ki se nahaja na robu mesta Brescia, bo v sredo, 10. novembra. V muzeju…

Slavna vsakoletna dirka oldtimerjev Mille Miglia je končno dobila svoj muzej. Uradna otvoritev prenovljenih prostorov bivšega benediktinskega samostana Sant’Eufemia della Fonte, ki se nahaja na robu mesta Brescia, bo v sredo, 10. novembra. V muzeju bodo razstavljeni številni predmeti, za tiste najbolj navdušene prave relikvije, ki so jih uporabljali na dirkah od Brescie do Rima in nazaj.

Med njimi je mogoče najti tudi starinski pisalni stroj z vpetim pismom novinarja Giovannija Canestrinija , naslovljenim na organizatorja dirke Renza Costagneta. Z njima in njunimi prijatelji se je decembra leta 1926 pravzaprav vse skupaj začelo, ko so vrli gospodje sklenili, da ustanovijo prvovrstni avtomobilski dogodek z rodno Brescio kot središče dogajanja. Vstopnina v muzej bo deset evrov, odprt pa bo takole; od oktobra do aprila od 9. do 18. ure ter od maja do septembra od 9:30 do 18:30.