Humarju prvi reli Lavanttal

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Ekipa Target motorsport je zabeležila novo zmago na relijih državnega prvenstva. 13 zaporedno zmago sta za ekipo Target motorsport privozila Aleks Humar in Florjan Rus, ki sta bila s Škodo Fabio…

Ekipa Target motorsport je zabeležila novo zmago na relijih državnega prvenstva.

 
13 zaporedno zmago v državnem prvenstvu sta za ekipo Target motorsport privozila Aleks Humar in Florjan Rus, ki sta bila s Škodo Fabio S2000 najhitrejša na reliju Lavanttal v Avstriji. V skupni razvrstitvi relija sta zasedla šesto mesto.
 
B04987A2-87A8-11E1-9E1C-4FAE65B94067Bolje sta nastopila predvsem drugi dan, ko sta na dveh preizkušnjah dosegla tudi tretji čas med vsemi nastopajočimi. Prvi dan je minil v spremenljivih vremenskih pogojih, ki so botrovale dodatni izgubi časa. »Uvodni dan je bil precej naporen, predvsem zaradi dežja, ki je začel padati sredi druge preizkušnje. Zame je bilo prvič, da sem s tem dirkalnikom nastopal v dežju in rabil sem nekaj časa, da sem se privadil razmeram. Predvsem na uvodnem delu preizkušnje, kjer so bile hitrosti zelo visoke, nisem imel pravega občutka. A tudi brez tega, najhitrejših Avstrijskih posadk ne bi mogel loviti« je o prvem dnevu razmišljal Humar, ki je zadnji nastop s Škodo Fabio S2000 opravil prav lani na reliju Lavanttal, po poškodbi pa je nastopal s Škodo Fabio R2. Tudi drugi dan so spremljale spremenljive razmere, Humar in Rus pa sta drugi dan kljub temu odpeljala bolje in bila tudi že na petem mestu, a te pozicije nista uspela zadržati. »Vsekakor sem z današnjim dnem bolj zadovoljen, ritem je bil že boljši. Zaostanek za četrtim mestom je bil 20 sekund, to pa le potrjuje, da smo imele posadke od četrtega do šestega emsta tesen boj za vsako sekundo« je povedal Humar po prihodu v cilj. Med Slovenskimi posadkami sta bila sicer Humar in Rus najhitrejša prav na vseh dvanajstih hitrostnih preizkušnjah. 
 
Državni prvak iz sezone 2010 je s to zmago postavil dobre temelje za osvojitev nove lovorike, ta bi bila že tretja zaporedna za ekipo Target motorsport.