Hondin električni koncept EV-STER

Aktualno, Novosti

Na avtomobilskem salonu 2011, ki je na tokijskem prizorišču Big Sight potekal od sobote, 3. decembra do nedelje, 11. decembra, svetovni javnosti premierno predstavila študijski model EV-STER, novo generacijo električnega malega…

Na avtomobilskem salonu 2011, ki je na tokijskem prizorišču Big Sight potekal od sobote, 3. decembra do nedelje, 11. decembra, se je svetovni javnosti premierno predstavil študijski model EV-STER.

841EAB54-27F8-11E1-926D-40A965B94067EV-STER, električni športni dvosedežni kabriolet s pogonom na zadnji kolesi in dinamično, inovativno oblikovno zasnovo ter odličnimi ekološkimi referencami, predlaga nov način uživanja s športnim modelom, ki je na področju električne mobilnosti nekaj edinstvenega. Uporaba karbonskih materialov je omogočila zmanjšanje mase vozila in pripomogla k njegovim velikim voznim sposobnostim ter potovalnemu dosegu okoli 160 km. Za upravljanje enostavno dvoročično krmilo je uporabljeno izključno za več veselja v vožnji. Poleg tega novi študijski model omogoča vozniku, da si sam prilagodi nekatere vozne lastnosti kot npr. izhodno moč motorja in nastavitve vzmetenja ter tako kar najbolj uživa v voznih manevrih.

Na instrumentni plošči nadalje niso samo merilniki, temveč tudi informacijski prikazovalnik, ki omogoča vozniku pregled nad pogonskim stanjem, ter omrežni zaslon za avdio in navigacijski sistem in tudi internetni dostop. Dobro zasnovan razpored merilnih instrumentov in zaslonskih prikazov omogoča vozniku, da se osredotoči na vožnjo in uživa v udobju svojega prostora.

Honda ostaja zavezana razvoju športnih modelov, ki presegajo pričakovanja kupcev, ter bogati ponudbi zanimivih in vznemirljivih mobilnih proizvodov.

Glavni tehnični podatki o EV-STER:

 

Dolžina: 3570 mm
Širina: 1500 mm
Višina: 1100 mm
Medosna razdalja: 2325 mm
 
Najv. hitrost: 160 km/h
Pospešek (0-60 km/h): 5,0 sek.
Potovalni doseg: ok. 160 km (testni cikel JC08)
 
Baterija: 10 kWh, litijeva-ionska
Najv. moč baterije: 58 kW
 
Čas polnjenja:
200 V: manj kot 3 ure
100 V: manj kot 6 ur