Reli Dakar, dirka na konec sveta, doživetij in pameti

Aktualno

Štirinajst dni pred štartom legendarnega relija Dakar 2012 smo Slovenci dobili knjigo, ki prinaša drugačen in poglobljen pogled na najtežjo dirko pod soncem. Avtor David Stropnik, je dirko v živo spremljal že kar 7-krat, zato zgodba izpod…

Štirinajst dni pred štartom legendarnega relija Dakar 2012 smo Slovenci dobili knjigo, ki prinaša drugačen in poglobljen pogled na najtežjo dirko pod soncem.

Avtor David Stropnik, je dirko v živo spremljal že kar 7-krat, zato zgodba izpod njegovega peresa in skozi njegov fotografski aparat vsekakor prinaša prvoosebno pristno doživetje.
16808A50-2987-11E1-85FE-E0EF65B94067Knjiga Reli Dakar: dirka na konec sveta, doživetij in pameti je nastajala deset let, v katerih je zadnjo pravo dirkaško avanturo, vzdržljivostni terenski reli preko Afrike oziroma Južne Amerike spremljal njen avtor. A to ni zgodba o reliju Dakar kot športnem dogodku, ampak predvsem o avanturi, ki jo dirka ponuja in razgaljena pripoved o njenem ozadju. Zato knjiga s pol milijona črk in skoraj 500 fotografijami, dodanimi razmišljanji in citati najvidnejših udeležencev na 264 barvnih straneh velikega formata prinaša nove poglede na  dirko, na dirkalnike in dirkače, na svet, ki ga prečka in zgodbe o doživetjih, ki se ob njej porajajo. Prinaša subjektivne občutke in objektivne kritike, predvsem pa zapletene odgovore na preprosta vprašanja: kaj, zakaj, kdo, kdaj, s čim, kako…
Knjiga o reliju Dakar se zato lahko bere kot avtobiografska izpoved udeležencev ali kot potopis po deželah “na koncu” sveta. Avtor pa zagotavlja, da poleg kratkega zgodovinskega pregleda, knjiga v enajstih poglavjih, ki pokrivajo zadje desetletje relija, prinaša vse kar kar ni bilo mogoče povedati v medijskih poročanjih, pravzaprav sploh vse kar ste želeli vedeti o Dakarju pa niste upali vprašati.
Več o knjigi na strani www.dakar.si, kjer je knjigo o reliju Dakar mogoče prelistati in tudi naročiti.