Forester z novim dizlom v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Uvoznik za japonska vozila Subaru je pred kratkim predstavil prenovljen Foresterjev bokserski dizelski motor. Forester, ki se v Sloveniji relativno dobro prodaja gledano na celotno prodajo omenjene znamke, se ponaša s simetričnim štirikolesnim pogonom…

Uvoznik za japonska vozila Subaru je pred kratkim predstavil prenovljen Foresterjev bokserski dizelski motor.

 
FCCE71D0-D477-11E0-86AE-035665B94067Forester, ki se v Sloveniji relativno dobro prodaja gledano na celotno prodajo omenjene znamke, se ponaša s simetričnim štirikolesnim pogonom in sedaj s prenovljenim 2,0-litrskim dizelskem motorjem, ki razvije 108 kW moči (147 KM) ter 350 Nm navora pri 1600 vrtljajih na minuto. Izboljšan je tudi menjalnik ter dodana luminiscenčna osvetlitev merilnih instrumentov. Spremembe so bile pričakovane, saj so s tem zadostili okoljskim standardom, ki bodo začeli veljati prihodnje leto. Rezultat je viden pri znižanju porabe in škodljivih izpustov CO2.  Poraba je po prenovi za pol litra manjša kot doslej in znaša v mešanem ciklu 5,9 litrov na sto prevoženih kilometrov.
 
Podjetje Interservice pa obljublja tudi nekaj finančnih ugodnosti za osnovno izvedbo dizelskega Foresterja, ki stane z opremo Comfort 32.390 evrov. Do konca septembra si ga lahko stranke omislijo za 29.990 evrov. Bolje opremljena različica Trend pa je dražja za nekaj manj kot 3000 evrov.
 
Nova Impreza, ki je bila napovedana za letošnjo jesen, bo predstavljena z zamikom na Ženevskem salonu.