Citroën v Frankfurtu v ospredju z linijo DS

Aktualno

Znamka Citroën bo na 64. mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu poleg svojih tehnoloških novosti ter novega konceptnega vozila Tubik razstavljala vse tri modele, ki danes predstavljajo linijo DS. Znamka znova potrjuje svojo željo…

Znamka Citroën bo na 64. mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu poleg svojih tehnoloških novosti ter novega konceptnega vozila Tubik razstavljala vse tri modele, ki danes predstavljajo linijo DS. Znamka znova potrjuje svojo željo po ponujanju rešitev, ki omogočajo lažja potovanja, ob združevanju dveh lastnih meril: drznost in tehnologija.

 
Linija DS
 
2B513888-9C8F-11E0-B8C3-814165B94067Samo leto in pol po začetku prodaje je Citroën DS3 presegel 100.000 prodanih primerkov, nekaj mesecev po začetku prodaje vozila Citroën DS4 pa ta že obsega skupaj približno 15.000 naročil. Znamka Citroën na svojem razstavnem prostoru frankfurtskega avtomobilskega salona postavlja na ogled vse tri modele linije DS na čelu s svojo najnovejšo kreacijo: modelom Citroën DS5. Citroën DS5, katerega prodaja se bo začela ob koncu leta, predstavlja nov korak v razvoju prestižne linije DS. Linija dopolnjuje glavni izbor vozil in je namenjena strankam, ki iščejo sodobne in odločne rešitve Premium avtomobilov ob izražanju najboljšega, kar lahko ponuja razkošje na “francoski način”. Znamka Citroën, ki ostaja zvesta duhu linije DS, želi vsem pokazati svojo naklonjenost do dela s plemenitimi materiali in zato na svojem razstavnem prostoru v rezerviranem “kotičku” predstavlja svoje najboljše tapetnike in njihove stvaritve.
 
Tehnologija
 
Od konca preteklega leta Citroënz začetkom prodaje vozila C-ZERO ponuja rešitev z izključno električnim pogonom. S prihodom vozila DS5 znamka uvaja tehnologijo hibrida z dizelskim motorjem “Hybrid4”, ki združuje zmogljivost, 4-kolesni pogon, in manjšo emisijo CO2 – 99 g/km. Na svojem razstavnem prostoru znamka predstavlja tudi vozilo C3 z mikro-hibridno tehnologijo e-HDi 70. Ta različica v ozračje oddaja le 87 g plina CO2 na kilometer, kar vozilo Citroën C3 glede emisije CO2 uvršča med najboljše v njegovem razredu. Ne nazadnje pa se CITROËNOVA tehnologija odlikuje tudi po 100 % uporabni opremi: s paketom storitev CITROËN eTouch, ki omogoča predvsem samodejno določitev položaja vozila v primeru okvare oziroma nesreče za hitrejši prihod ustreznih služb za pomoč, ali pa s hidroaktivnim vzmetenjem pri vozilih Citroën C5 in C6, svetovna ekskluzivnost, ki v popolnosti združuje udobje in lego vozila na cesti. To tehnološko znanje se odlikuje tudi z novim vozilom Citroën DS3 WRC, ki že osvaja zmage na svetovnem prvenstvu v reliju.
 
Multicity
 
Po uspešnem začetku uporabe v Franciji s 1. marcem 2011 bo Citroën Multicity od začetka prihodnjega leta na voljo tudi v Nemčiji. Ta ponudba, ki je na voljo prek spleta in prenosnega telefona, omogoča lažje urejanje potovanj: od izračunavanja poti (ob upoštevanju vseh obstoječih prevoznih možnosti) pa do rezervacij za svoje letovanje.
 
CITROËN nadaljuje s svojo usmeritvijo na področju mobilnosti in odločno odpira nova raziskovalna področja: s črpanjem najboljšega od svojega znanja in izkušenj s področja “kreativne tehnologije” je znamka Citroën ustvarila Tubik, tehnološko napredno vozilo visokega razreda, čigar namen je doseči pomembno zamisel: spremeniti slog potovanja. Potovanje v gostoljubnem ozračju z naprednimi rešitvami ob povezanosti in varovanju okolja!