Ford v znamenju športa v Ženevi

Saloni

Ford je pod soj žarometov Avtosalona 2015 v Ženevi postavila svojo tehnološko najbolj napredno paleto športnih modelov doslej. Na avtomobilskih salonih po svetu se tako prvič predstavlja povsem novi Ford Focus RS, vrhunska športna kombilimuzina, evropsko premiero pa je dočakal tudi povsem novi superšportnik Ford GT. Oba modela je pomagal predstaviti legendarni dirkač Formule 1 […]

Ford je pod soj žarometov Avtosalona 2015 v Ženevi postavila svojo tehnološko najbolj napredno paleto športnih modelov doslej. Na avtomobilskih salonih po svetu se tako prvič predstavlja povsem novi Ford Focus RS, vrhunska športna kombilimuzina, evropsko premiero pa je dočakal tudi povsem novi superšportnik Ford GT.

Oba modela je pomagal predstaviti legendarni dirkač Formule 1 Johnny Herbert, na sosednjih razstavnih mestih pa si lahko obiskovalci ogledajo tudi novega Focusa ST, ki je prvič na voljo z izjemno zmogljivim dizelskim motorjem, nadvse cenjeno Fiesto ST in povsem novega Forda Mustanga.

Tretja generacija športne kombilimuzine Focus RS pionirsko uvaja inovativen Fordov sistem športnega štirikolesnega pogona ter kot prvi RS omogoča izbiro voznih načinov, vključno s prvim načinom za nadzorovano drsenje (‘driftanje’) v panogi  in nadzor speljevanja Launch Control. Povsem novi superšportnik Ford GT s svojo zmogljivostjo postavlja nova merila Fordove inovativnosti na področju zmanjšanja teže, aerodinamike in tehnologije EcoBoost.

Povsem novi Focus RS

Za boljše vodenje, prenos moči in hitrost v ovinkih omogoča Fordov športni štirikolesni pogon (AWD) z dinamičnim nadzorom vektorjev navora prenos do 70 odstotkov navora na zadnjo os. Izbira običajnega, športnega ali dirkaškega voznega načina (Normal, Sport ali Track) zagotavlja optimalno zmogljivost na cesti ali dirkališču, način za nadzorovano drsenje (‘driftanje’), ki predstavlja novost v avtomobilski panogi, pa podpira drsenje z nadzorovanim prekrmiljenjem na tekmovalni stezi.

Nadzor speljevanja (Launch Control) s prilagoditvijo nastavitev podvozja in sistemov pogonskega sklopa poskrbi za vrhunsko zmogljivost na startni črti in najhitrejše možno pospeševanje ne glede na pogoje.

Fordov 2,3-litrski EcoBoost razvije več kot 320 KM, zato mora biti Focus RS opremljen z zmogljivimi zavorami Brembo s štirimi zavornimi bati in hlajenimi sprednjimi koluti s premerom 350 mm, zunanje oblikovanje pa za optimalno vodenje in stabilnost pri velikih hitrostih odpravlja sile dviga.

FordGeneva2015_PressConference_50

Ford GT

Vrhunec v paleti izdelkov skupine Ford Performance predstavlja povsem novi Ford GT z aerodinamično karoserijo iz ogljikovih vlaken in izjemno učinkovitim motorjem V6 EcoBoost z dvojnim turbopolnilnikom, ki zagotavlja eno najboljših razmerij med močjo in maso v kategoriji proizvodnih modelov, in inovacijami, s katerimi bodo v prihodnosti opremljeni tudi drugi Fordovi modeli v širši paleti izdelkov.

Ford GT je ultra-zmogljiv superšportnik, ki na najboljši način predstavlja tehnološke prednosti zmogljivosti motorja EcoBoost, aerodinamičnega oblikovanja in izdelave iz lahkih ogljikovih vlaken.

Poganja ga najzmogljivejši EcoBoost iz Fordove proizvodnje motorjev doslej, razvije več kot 600 konjskih moči in navdušuje z osupljivo varčno učinkovitostjo, dopolnjuje pa ga sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Uporaba naprednih lahkih kompozitov, med katerimi so tudi ogljikova vlakna za potniško celico in karoserijske ploskve ter aluminij za izdelavo sprednjega in zadnjega pomožnega okvirja, zagotavlja optimalno pospeševanje, vodenje, zaviranje in učinkovitost modela GT.

Za kar se da majhen upor in povečanje sile pritiska k tlom je karoserija oblikovana kot kapljica, dodani pa so tudi pripomočki za aktivno aerodinamiko. Najsodobnejše podvozje modela Ford GT je opremljeno z aktivno dirkaško torzijsko gredjo in vzmetenjem z batnico, višina vozila je nastavljiva, zavorni koluti pa so izdelani iz ogljika in keramike. Novi GT bo eno najbolj ekskluzivnih Fordovih vozil vseh časov, saj ga bodo prodajali le v omejenih količinah.

FordGeneva2015_PressConference_45

Novi Focus ST

V Fordovih prodajnih salonih po Evropi že sprejemajo naročila za najnaprednejšo različico Forda Focusa ST doslej, ki je na voljo v izvedbi s petimi vrati ali kot karavan, navdušuje pa s še bolj odzivno, uravnovešeno in prefinjeno izkušnjo vožnje ter prvič tudi z možnostjo izbire motorja, kupci lahko izbirajo med bencinskim in dizelskim motorjem.

Optimalno vozno dinamiko zagotavljajo različni ukrepi, med katerimi so tudi povečanje togosti sprednjega dela karoserije, povsem nove sprednje vzmeti, bolj športna nastavitev amortizerjev in spremenjena umeritev električnega servovolana.

Ob bok preizkušenemu odličnemu 2,0-litrskemu bencinskemu motorju EcoBoost z 250 KM se je prvič postavil novi 2,0-litrski dizelski motor s 185 KM, ki v razponu 2000–2750 vrtljajev v minuti razvije navor 400 Nm, s katerim novi Ford Focus ST poskrbi za novo raven vsakodnevne uporabnosti.

Model odlikujejo še bolj športno in agresivno oblikovanje ter tehnologije za pomoč vozniku, priročnost in povezave, vključno s sistemom povezav SYNC 2. Prvič sta na voljo sistem prilagodljivih sprednjih žarometov in opozorilo na promet za vozilom.

FordGeneva2015_FocusST_01

Fiesta ST

Ob prvi predstavitvi v začetku leta 2013 se je Fiesta ST v Evropi in drugod po svetu hitro uveljavila kot vodilna majhna športna kombilimuzina, saj je že v prvem letu prodaje osvojila več kot 20 nagrad in priznanj.

Fiesta ST kot najzmogljivejša proizvodna različica najbolje prodajanega majhnega avtomobila Ford v Evropi z 1,6-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost razvije 182 KM, za odlično vodenje in izjemno vozno dinamiko pa je opremljena z izboljšanim vzmetenjem in zavornim sistemom. Prav tako je s pomočjo elektronike poskrbljeno za optimalne lastnosti podvozja Fieste ST, med funkcijami pa sta tudi nadzor vektorjev navora in elektronski nadzor stabilnosti s tremi načini.

FordGeneva2015_FiestaST_01

Povsem novi Fordovi modeli za avtomobilske dirke

Fiesta R2 bo prvi dirkalnik za reli z 1,0-litrskim motorjem s homologacijo upravnega organa avtomobilskega športa FIA v skladu z novimi pravili, ki zdaj v reliju razreda R2 dovoljujejo tekmovanje vozil z 1,0-litrskim motorjem. S Fordovo podporo so jo razvili v podjetju M-Sport, opremljena pa je z močno prilagojenim menjalnikom, zavorami in sistemom vzmetenja, njena zasnova pa bo odlična podlaga za razvoj kariere mlajših voznikov v reliju na svetovnem odru.

Novo poglavje v zgodovini Fordovih dirkalnih enosedežnikov odpira povsem novi model za dirke MSA, ki ga poganja 1,6-litrski Fordov EcoBoost s 160 KM, izdelan pa je na podvozju v skladu s pravili FIA za razred Formula 4. Za večjo varnost je podvozje izdelano z najnovejšo tehnologijo uporabe ogljikovih vlaken. Formula MSA, prvenstvo Formule 4 je v skladu z določbami FIA namenjeno pripravi mladih voznikov za vstop v mednarodne dirkaške vode – je naravni evolucijski naslednik izjemno uspešnega dirkalnika za prvenstvo v Formuli Ford, ki je s Fordovo podporo potekalo v Veliki Britaniji.

FordGeneva2015_FiestaR2_01

Povsem novi Ford Mustang

Po več kot 50 letih proizvodnje lahko zdaj kupci prvič tudi v Evropi naročijo povsem novega Forda Mustanga, ki navdušuje z vrhunsko zmogljivostjo in prefinjenostjo. Eleganten profil in značilna trapezoidna maska, ki spominja na nos morskega psa, sta zaščitni znak klasičnega Mustanga. Nova izvedba tridimenzionalnih zadnjih tridelnih luči LED in zunanjih ogledal je posebnost posebej za Evropo zasnovanega modela.

Povsem novi Ford Mustang je v Evropi na voljo s cenjenim Fordovim 5,0-litrskim motorjem V8 s 418 KM in 524 Nm navora in z 2,3-litrskim motorjem EcoBoost, ki razvije 314 KM in 434 Nm navora, kolesom moč motorja posreduje šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik, povsem nova sistema sprednjega in zadnjega vzmetenja pa sta serijsko dopolnjena s paketom nastavitev podvozja Performance Pack.

FordGeneva2015_PressConference_42

Serijska oprema vključuje 19-palčna platišča, športne zavore in sistem povezav z glasovnim upravljanjem SYNC 2 z 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik. Med desetimi zunanjimi barvami sta tudi ekskluzivna Competition Orange in trislojna Triple Yellow.